Frittata

Frittata er en omelett basert på det italienske ordet frittata som betyr å steke. Syntes det høres mye bedre ut å si frittata enn omelett, som er et ganske kjedelig begrep for meg. Men dette er jo en deilig og enkel rett som passer både til frokost, lunsj eller en enkel middag. Jeg laget min til frokost i dag, 2 påskedag. Tilbake fra et deilig, men veldig primitivt opphold på en seter i Jotunheimen så var det på tide med en "luksusfrokost". I solen, ute på terassen, i singlet. Sommeren har kommet på forskudd her hjemme.


Utsikten fra vår seter i Jotunheimen. Ikke så dårlig.

 
Kokka på "kjøkkenet". God mat hadde vi. her en tallerken med hjemmelaget Skjåkpølse, artiskokkpuree fra Italia, steinbitrogn fra Sverige og dertilhørende god drikke. Man må jo kose seg.

Tilbake til min Frittata. Til 4 frokostporsjoner bruker jeg:
6 egg
6 sp kaldt vann
1 sp finhakket gressløk og persille
Salt og pepper

Ha litt rapsolje i en god stekepanne. Varm opp. ha i røren og skru ned varmen slik at omeletten ikke svir seg. Ha så over 4 sp revet gulost, 4 små tomater skåret i båter, 2 kokte poteter i skiver, og evt. det man ønsker av grønnsaker. Jeg hadde litt sukkererter i kjøleskapet som jeg brukte. Stek omeletten til den er fast og fin. Snu den forsiktig. Server med godt brød og gjerne en chiliketchup eller HP saus. Godt med litt Tabasco også for de som liker det litt sterkt.


Alle foto: Rimmis


Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits