Potetmos med gulrøtter

Nok et deilig tilbehør til grillmat. Er i grillhjøret om dagen for nå har sommeren kommet, og grillen er på plass.
Jeg syntes det er veldig godt med potetmos som er blandet med gulrot. Denne oppskriften er skikkelig god.

Kok 10 mandelpoteter, og 4 gulrøtter i lettsaltet vann sammen med en fedd finhakket hvitløk. Når grønnsakene er helt møre siles mesteparten av vannet. La det være igjen ca. 1 dl som er igjen sammen med grønnsakene. Mos det hele med en stavmikser og sett tilbake på ovnen. Spe med melk eller fløte til ønsket konsistens. Noen liker mosen fastere enn andre. Kok under omrøring så det ikke svir seg. Smak til med salt og pepper. Ha gjerne litt finhakket gressløk i mosen.
Merk at jeg ikke bruker smør eller olje her. Denne er sunn, og god (så fremt man bruker melk og ikke fløte. Men som alle vet. Det gir bedre smak med fløte, og smør. Men denne mosen er helt på høyden uten.)


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits