Tagliatelle med parmaskinke

Her er det en rett som ble til ved prinsippet "man tager hva man haver". Og det enkle er ofte det beste. Det er noe av det jeg liker aller best med italiensk mat. Smakene kommer til sin rett, og de forvinner ikke i masse sauser og tilbehør. Det er den beste maten i verden, syntes jeg.

Til denne retten brukte jeg noe av det jeg fant i kjøleskapet. Her angir jeg ikke mengder for dette er en rett som er ment som en inspirasjon til å bruke det man har og være litt kreativ.

Parmaskinke
Rød paprika
Rød chili
Vårløk
Rød løk
hvitløk
Persille
Basilikum
Parmesan
Salt og chilipepper (eller vanlig svart pepper)
Grønn tagliatelle
Olivenolje

Finhakk grønnsakene, og stek dem i en god olivenolje. Når grønnsakene har surret i ca. 5 min så settes de til side mens pastaen koker. Når pastaen har et par minutter igjen siles den og legges tilbake i gryten. Ha over grønnsakene og oljen, og tilsett mer olje slik at ikke pastaen blir tørr. Rør om et par minutter. Smakene får satt seg skikkelig i pastaen. Anrett på tallerken, og ha over parmesan. Det hele tar 10-15 minutter å lage. Enkelt og godt. Og med en rødvin fra Piemonte har man et festmåltid.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits