Hamburger på grillen

Når sommeren kommer handler jeg inn masse karbonadedeig når jeg ser at den er på tilbud. Det er for å ha dette tilgjengelig hvis jeg plutselig en dag får lyst til å lage hjemmelagde hamburgere som jeg griller. Jeg syntes det er kjempegodt. Og hvis man legger litt sjel i dette så kan de fort bli en skikkelig god middag. Og med min hjemmelagde mangosalsa over burgeren så blir dette skikkelig godt.

Til 6-7 hamburgere:
500 g karbonadedeig
1 dl finhakket Chorizopølse
2 sp finhakket rødløk
1 sp finhakket persille og mynte
1 sp Worchestershiresaus
1 sp tomatpuree
1 sp soyasaus
Rød chili, finhakket og mengde etter ønske
Salt og pepper
1 egg

Bland alle ingrediensene godt. Jeg pleier å gjøre det for hånd. Da blir smakene godt blandet. La det hele stå i kjøleskapet i minst en time før hamburgerene formes og legges på grillen til de er ferdig grillet. Server med godt hamburgerbrød, en yoghurtdressing og mangosalsa. Nam-nam. Det kan nesten ikke bli bedre en sommerettermiddag.

Yoghurtdressing (jeg lager en litt stor porsjon for denne kan brukes til mye annet også:
4 dl tyrkisk eller gresk yoghurt. Skyr naturelle kan også brukes.
1 fedd hvitløk finhakket
1-2 ts finhakket mynte
salt og pepper


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits