Kyllingbryst med kaperssaus

Denne retten er utrolig god. Nøkkelen ligger i laaaang marinering. Jeg marinerte kyllingen i et helt døgn og smaken var bare ubeskrivelig god. Jeg fikk også tak i en virkelig god linguini. Det er en litt tykkere spagetti, men ikke så tykk som tagliatelli. Dette til kyllingen gjorde retten komplett.
Jeg så en gang en italiensk mamma lage mat. Hun blandet inn pastaen (som hadde bare ett minutt igjen før den var ferdig kokt) i sausen et par minutter slik at smakene fra sausen satte seg skikkelig godt i pastaen. Det er absolutt å anbefale og det gjorde jeg her.

Til to personer:
2 kyllingbryst
Marinade:
2 sp kapers
2 sp saft fra kapersen
2 skiver sitron
1 fedd hvitløk finhakket
1 dl rapsolje
Ha kyllingbrystene i marinaden i ett døgn, eller minst 8 timer.

Legg så kyllingbrystene sammen med alt fra marinaden i en ildfast form. Dekk til med folie. Stek i ovnen på 225 grader i ca. 40 minutter. Ta så av folien sett på grillelementet ca. 5 minutter.

Til sausen:
1 løk i store skiver
20 sukkererter delt i to
1 gulrot i skiver
1/2 dl fløte
En god neve urter, basilikum, mynte, persille, rosmarin

Stek alle grønnsakene i en panne med rapsolje i ca. 5 minutter. Ha så i all oljen og kraften fra kyllingen, sammen med kapersen. Bland inn urtene. Bland deretter inn pastaen som er nesten ferdig. La det hele surre et par minutter. Anrett som på bildet. Server med en god Piemonte vin. Her går det fint med hvitvin også.


Foto: Rimmis


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits