Eplekompott til patè

Dette er en enkel eplekompott som er et fantastisk tilbehør til alle typer pateer, eller gåselver/andelever. Jeg fikk noe tilsvarende servert på en restaurant i Paris og da var jeg solgt. Det passer utrolig godt til gårelever, som jeg spiste den gangen. Og nå er den standard tilbehør hjemme hos oss når vi unner oss en luksusforrett som gåselever.

Til kompotten:
1/2 eple, uten skall i små bitre
1 sp gul løk i små biter
2 ts smør
1 dl vann
1 sp aprikossyltetøy
Salt

Stek eplene og løken i smøret til det er mykt, men ikke svidd. Ha så i vann og syltetøy. La det hele koke sakte inn. Smak til med salt. Så enkelt var det.
Jeg har her også en gele av hvitvin som passer veldig godt. En enkel utgave er å kjøpe aspik og ha i hvitvin istedetfor vann.

 
Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits