Pavlova

17. mai desserten er for meg Pavlova med masse rde og bl br. Det er jo fantastisk godt, og ikke spesielt mektig. Men sunt er det ikke. Noen ganger er det skikkelig deilig ikke bry seg om sunnheta. Bare nyte. Og det gjorde vi helt klart denne 17. mai. Etter en hyggelig dag ute, men nydelig vr, var det bare fyre opp grillen, spise god middag og glede seg til desserten. Den forsvant fort.

Til en kake nok til 6 personer:
4 eggehviter
1 1/2 dl sukker
1 1/2 dl melis
1 ts maizena
1 ts vaniljesukker
1 ts hvitvinseddik

Stivpisk eggehvitene. Ha s i sukkeret litt av gangen. Nr det er pisket godt inn har man i melis, maizena og vaniljesukker. Bre marengsrren utover en bakeplate og pass p at den er hyest p kantene. Stek i ovnen p 140 grader i 1 time og 1 minutter. La kaken bli avkjlt i ovnen.
Nr kaken er kald venter man med ha i fyllet til man skal spise. Fyllet er pisket kremflte med sukker og vaniljepulver. Ha s mye du nsker. Jg pleier ha over bringebr, jordbr og blbr.


Foto: Rimmis

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits