Hummus

Hummus, eller kikertpuree, er skikkelig godt. Det kan man ha sammen med kjøtt og fisk, og den er supergod med grillet kylling. Det er også godt å ha hummus i pitabrød sammen med tzatsiki, gresk salat og litt kylling. Hummus er et godt alternativ til potet eller ris. Og lager man en god porsjon kan man småspise litt av den med ganske god samvittighet.

Her er en god porsjon som er nok til 6-8 personer:
750-800 g kikerter (ferdig kokt. Jeg bruker de som er ferdig kokt i pakke, 380 g.)
8 sp god olje
2 sp tahini (kan sløyfes, men det blir bedre med. Tahini er malte sesamfrø)
Saften av 1/4 sitron
1 fedd hvitløk, presset
Salt og pepper

Bland alt med en stavmikser til det er en jevn masse. Ha i en skål og pynt med litt olje, cajennepepper eller paprikapulver.


Foto: Rimmis

Og her er dagens middag med kyllingbryst med chili/lime-rub, hummus, tzatsiki og gresk salat med skjørost.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits