Gresk salat med skjørost

Nå som jeg er i det karbofattige hjørnet prøver jeg å finne alternativer til det jeg har brukt tidligere. Som f.eks. fetaost i gresk salat. Og da har jeg funnet ut at Skjørost er et supert alternativ. Det er rikt på protein og nesten fettfri. Det kan jo nesten ikke blir bedre, og i tillegg smaker det godt. Her lager jeg en gresk salat som er enkel, men skikkelig god ved siden av kylling, grillet kjøtt eller fisk. Ja, det går an å leve uten ris og poteter. Men pasta slutter jeg aldri med. Da kommer jeg til å gå på en smell med en gang og det er jo viktig å lage realistiske mål. Så nå er det karbofattig og masse trening. Livet er deilig.

Her er oppskriften, men man kan i utgangspunktet bruke så mye man vil av de forskjellige ingrediensene:
1/2 agurk skåret i ujenve biter, på kryss og tvers. Gjør man dette kommer smaken til å bli skikkelig god.
1/2 rød eller hvit løk, skåret som agurken
2 store plommetomater, skåret som over
4 sp skjørost
Saften av 1/2 sitron
1 sp vineddik
4 sp olivenolje
Salt og pepper

Bland alt og rør forsiktig rundt. La stå ca. 15 min før servering slik at smakene får satt seg.





Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits