Pasta Carbonara

Den klassiske italienske pastaen, Carbonara. Alle har sin egen vri på denne retten og jeg syntes min er skikkelig god. Så utrolig enkel å lage og så godt. Igjen, her er det viktigste å få tak i god pasta. Jeg har kommet over en linguini som blir skikkelig god og "al-dente", og den hever denne retten mange hakk.

Nok til 4 personer:
Kok ønsket antall pasta.

Saus:
1 pakke bacon, skåret i små biter
1 rød løk, finhakket
2 sp hvitløksmør
1 sp finhakket persille
4 eggeplommer
4 sp fløte eller aller helst rømmekolle

Stek baconbitene i hvitløkssmør. Legg så til side. Stek deretter løken til den er myk. Ha så i bacon og persille. Bland inn rømmekolle eller fløte. Ha sausen i en bolle og bland inn eggeplommene. Ha dette i den ferdigkokte pastaen og bland godt. Server med fersk raspet parmesan og frisk finhakket persille.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits