Byggotto

Byggotto er en variant av risotto, bare laget med byggryn istedetfor ris. Dette er jo mye sunnere, og det smaker faktisk veldig bra. Jeg ble overrasket og fra nå av skal jeg forsøke flere varianter av dette.

Til en god porsjon som er nok til 4-6 personer:
1 1/2 dl hele byggryb
4 dl vann (eller kyllingkraft. Da blir den ennå bedre)
2 dl hvitvin
2 ts kyllingbuljong (hvis du har kyllingkraft droppes buljongen)
1/2 ts gurkemeie (eller aller helst 1 pose safran, men det hadde jeg ikke)
2 dl fersk raspet parmesan
Salt og pepepr

Kok opp væsken og tilsett byggrynene. Ha i evt. buljonen. La det småkoke til all væsken er borte og grynene er ferdig kokt. Ha i parmesan, rør godt rundt og smak til med salt og pepper.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits