Ovnsbakte grønnsaker

Denne retten kan spises som en hovedrett eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Det er kjempegodt og det lager seg nesten helt selv. Man kan bruke alle slags grønnsaker, men jeg syntes alltid det er veldig godt med søtpoteter så det er min "hovedingrediens" i denne retten.

Til en liten ildfast form trenger man:
3 mellomstore søtpoteter, delt i store biter med skinnet på
10 hvitløkfedd, med skallet på
1/2 bunt grønn asparges
1/2 brett sukkererter
20 små plommetomater
1 rød paprika
1 rød chili, finhakket
1 rødløk
1/2 dl olivenolje
1/2 dl hvitvin
Litt frisk timian
Salt

Del alle grønnsakene i store biter og legg i en ildfast form. Ha over olje, vin og krydder. Dekk med aluminiumsfolie og sett i ovnen på 225 grader i 1 time. Ta av folien og sett på grillelementet. Grill i ca. 5 min. Serveres med godt brød eller som tilbehør.


Foto: Rimmis

Én kommentar

Dette hørtes og så helt nydelig ut. Dropper jeg søtpotetene så er det jo også en ypperlig lavkarbo rett for mitt kosthold:)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits