Fiskegryte med rød curry

Fikk så inmari lyst på noe med asiatisk smak i dag. Og i fryseren hadde jeg laks (SALMA) og torskeloin. Det var duket for en skikkelig god middag. Jeg har det meste som skal til for å lage en god asiatisk middag men noen av ingrediensene er ikke standard var i ethvert hjem. Man kan få tak i dette i velassorterte butikker, og selvfølgelig i såkalte innvandrerbutikker. De mest spennende butikkene, spør du meg.

Til en gryte nok til 4 personer:
2 lakseloin
1/2 Salma laks (enten hel filet delt i to eller en pakke med en halv filet)
1 ts raspolje
1 rød løk
1 hvitløk
4 dl kokosmelk
2 dl fløte
1 dl hvitvin
2 1/2 ts rød currypaste
3 kaffirlime blader
2 sp oystersaus
2 sp fiskesaus
1/2 ts kokosglace (dette kan man droppe, men kjøp det for det er skikkelig snadder. Kan brukes som en asiatisk variant av balsamicoglace)
1 sp ketchap manis
Saften av 1 lime
3 grønne asparges (skåret i skrå skiver)
15 sukkererter delt i to
1 orange paprika i strimler
1/2 agurk i tynne strimler (julienne) 
Frisk koriander

Stek løk og hvitløk i rapsoljen et par minutter sammen med currypaste. Ha i kokosmelk, fløte og hvitvin. Rør inn alt krydderet (ikke koriander og lime). La dette koke inn en halv time. Ha så i grønnsakene og kok forsiktig i 10 min. Del fisken i store terninger og ha i gryten. La det putre på svak varme til fisken er klar, ca. 5-10 min. Ha til slutt i limesaft og så mye frisk koriander som du ønsker. Server med ris, eller som jeg gjorde quinoa (et sunt alternativ til ris).


Foto: Rimmis

2 kommentarer

elisabeth

15.06.2011 kl.22:00

oj oj, og vi som ikke har innvandringsbutikk i byen, dette så bare så snadder ut :)

Rimmis

21.06.2011 kl.12:27

Mye av dette kan man kjøpe i litt velassorterte butikker også. Ikke alt, men en del. Og finner man det ikke i nærheten, men er interessert i å lage denne type mat er mitt tips å kjøpe det på nettet eller "lagre" opp litt når man er i byer som har gode innvandrerbutikker. Lykke til :-)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits