Pai med kesamdressing

Jeg gir meg ikke helt med å eksperimentere med pai. Det er jo utrolig lettvint og veldig godt. Og man kan jo bare ta det man har i kjøleskapet og lage en deilig pai. Det eneste jeg alltid har er cottagecheese. Det gjør at paien blir sunnere enn med masse fløte. Og man kan gjøre det veldig enkelt ved å kjøpe en ferdig paibunn som bare må stekes.

Til denne paien laget jeg bunnen selv og brukte 50% sammalt spelt og 50% siktet spelt.
25 g mel
100 g smør (det er en fordel at smøret er mykt)
3-5 ss vann til deigen henger sammmen.

Bland alt sammen til det er en jevn og fin deigklump. Ha  i en paibunn og fordel jevnt. Sett formen med deigen i fryseren i 30 min. Forstek deretter til paibunnen er lett gyllen. Ha så i fyllet. Pynt med tomater.

Fyll til pai:
2 dl fløte
3 egg
1/2 beger cottagecheese
50 g revet fersk parmesan
6 skiver kokt skinke i små biter
1 vårløk, finhakket
1/4 rødløk, finhakket
3 sp raspet jarlsberg
12 frosne spinatputer, eller fersk spinat etter ønske

Bland alt godt og ha i paibunnen. Stek i 60 min på 225 grader. Det er en fordel og dekke til paien de første 45 min slik at den ikke blir svidd. Dekk med matpapir eller aluminiumsfolie.
Server med en rømmedressing som besår av 4 ss kesam, 1 hvitløkfedd presset, masse urter etter ønske og salt og pepper.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits