Blåskjell med kokos og rødcurry saus

Min gode venn, og kollega, Kari lager så utrolig mye god mat. Når man skal i middag til henne er man garantert god mat. En av hennes spesialiteter er blåskjell i rød curry og kokos saus. Det er bare himmelsk godt. Hun lager dette ofte som forrett men dette er mat man kan sitte å kose seg med hele kvelden. Når blåskjellene er spist er det en fantastisk suppe igjen som man kan dyppe godt brød i og bare kose seg. Så nå var et min tur til å prøve. Til og med jentene syntes dette var godt, selv om den er ganske godt krydret med chili.

Forrett til 4 personer:
1 kilo blåskjell
2 vårløk
2 sjalotteløk
1 rød chili
2 dl hvitvin
1 1/2 sp rød curry paste
1 boks kokosmelk
Salt (smakes til helt til slutt)

Finhakk grønnsakene, og varm disse i litt rapsolje til det er gyllent. Ha i rød curry og rør om. Ha så i hvitvin og kok opp. Ha så i ferdig vasket og renset blåskjell. Viktig å kaste skjell som ikke har lukket seg, eller som er skadet. Ha på lokk og rist på kjelen. Når skjellene er åpne heller man i kokosmelken og lar den koke opp. Sett kjelen til side og smak til med salt. Server med godt brød.


Foto: Rimmis

4 kommentarer

matentusiasten

20.06.2011 kl.17:16

Høres ut som en god kombinasjon! Er det rød curry-PASTE du mener, eller bokser med ferdig utblandet rød curry? Går utifra at det er det første, men det kan være greit å presisere =)

Mia

26.06.2011 kl.13:11

Nam! Jeg elsker blåskjell og dette så godt ut =)

Ann Helen

12.01.2012 kl.12:01

Bytter du ut rødt med grønt (og øk gjerne til 2 ss grønn currypaste), får du en helt ny rett som også smaker nydelig. Jeg spisser smaken med presset frisk lime (NB! ha denne i før evt ekstra salt da lime fremhever saltsmaken) og frisk koriander. :-)

Rimmis

12.01.2012 kl.20:42

Ann Helen:høres kjempedeilig ut. Rimmis

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits