Kremet fiskesuppe

Etter mange deilige uker i Italia, med utrolig mye god mat og vin, så meldte behovet for norsk mat seg veldig hos meg. Jeg fikk så utrolig lyst på hjemmelaget norsk fiskesuppe. Men for all del, Italiensk mat er noe av det beste som finnes (jeg skal skrive mer om ferien senere. Det kommer en hel artikkel om Como og mange gode tips). Men tilbake til min fiskeuppe. Den krever tid, tolmodighet og gode råvarer. Belønningen er en deilig suppe som er perfekt på en sen sommerdag med god hvitvin til. Vi drakk en Poilly Fuisse.

Nok til 6 personer:
Kok fiskekraft på fiskeben, rekeskall, løk og gulrot. Kok nok til 2 liter. Det betyr at man kan gjerne starte med tre liter vann, koke alt i ca. 1/2 time og så sile kraften. Reduser deretter til det er igjen to liter.

1/2 kålrot i tynne strimler
2 gulrøtter i tynne strimler
1/2 løk i skiver
2 vårløk skåret i små, skrå biter
1/2 ts rød chili finhakket

2 l fiskekraft
1 dl Noilly prat (tørr martini)
3 dl matfløte
1 ss smør
1 terning fiskebuljong (hvis det ikke er nok smak i kraften)


Del opp alle grønnsakene og ha dem i en stor gryte. Tilsett 2 liter fiskekraft og kok opp. Ha så i Noilly Prat og kok i 15 minutter. Smak på kraften underveis. Hvis den ikke blir kraftig nok kan man ha i en terning fiksebuljong. Ha så i fløte og smør. La det hele putre i 10 minutter.

1 dl melk
1 ss Maizena
2 ss rømme
1 hel ishavsrøye, filitert og delt i passe store biter (bruk skinnet og hodet i kraften)
300 g torsk, skåret i biter
1/2 kg reker
En blanding av fennikkelfrø, oregano, rød pepper. Bruk en morter og knus krydderet. Ha i ca. 1 ts av dette i suppen.
Salt og pepper (pass på saltet for rekene er salte)

Ha i krydder og bland melk og maizena og rømme. Ha dette i suppen og smak til. Ha i fisken og rekene La det til slutt småkoke i 5 min.

Server med godt brød til å dyppe i suppen. Sommeren er definitivt ikke over ennå.


Foto: Rimmis


Stikkord:

3 kommentarer

Den så nydelig ut. Hjemmelaget fiskesuppe er virkelig godt.

Mia

07.08.2011 kl.11:17

Hei, Blir ikke gulrøttene altfor myke av tilsammen 20 minutter koking? (15 min+5 min sammen med fisken)

Rimmis

09.08.2011 kl.12:44

Hei.

Gulrøttene blir helt fine. Bare ikke skjær dem i for små biter. Hilsen Rimmis

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits