Syltet SALMA laks

Dette er skikkelig deilig sommermat. Jeg er fortsatt i humør til til "ekte" norsk mat, selv om jeg elsker maten i Italia. Jeg kommer tilbake til sommerens opplevelser litt senere.

Syltet laks var noe jeg tenkte kunne smake godt. Jeg hadde et stykke rå SALMA laks som jeg ikke helt visste hva jeg skulle bruke til. Middagen var spist, og jeg måtte tenke kreativt. Hva med å sylte den. Så det gjorde jeg, og det ble himmelsk godt. Sammen med en rømmedressing med hvitløk eller pepperrot er dette en flott forrett, eller en deilig rett på et buffet. Selv spiste jeg den til lunsj :-), sammen med godt flattbrød.

Lake til en hel SALMA laks:

Kok opp følgende:
4 dl vann
1 dl hvitvinseddik
1/2 rød løk skåret i tynne strimler
1/2 rød chili finhakket
2 ts sukker eller fruktose (som jeg brukte)
2 laubærblad
1 ts sorte sennepsfrø
Noen kvister av salvie, rosmarin og timian

La alt koke opp og ta av platen. La laken bli helt avkjølt og hell den over laksen (rå) som er skåret i små biter, og lagt på et lufttett glass. La dette stå i kjøleskapet i 1-2 dager før det spises.


Foto: Rimmis

5 kommentarer

Vintage-Loco

04.08.2011 kl.19:16

så fancy! det høres utrolig godt ut :D
Oi, så spennende :) Det er sikkert kjempegodt..

Superkokken

09.08.2011 kl.17:26

hei - dette var en ny variant for min del. Skal prøves.

Mer fisk? Denne uken er det nye sjømatoppskrifter på www.superkokken.no

Vær velkommen.

Beste hilsen fra Superkokken :-)

Camilla

22.11.2012 kl.18:50

Heisann :)

Denne oppskriften høres fantastisk ut som julegave, hvor lenge kan den stå kaldt uten å bli dårlig?

Rimmis

29.11.2012 kl.15:40

Den kan stå en ukes tid.

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits