Ovnsbakte bær

Dette er en dessert som er fantastisk god. Nå som det er så mye gode bær er det bare å frotse i dem. Denne oppskriften er veldig enkel, og man får masse igjen for liten innsats. Bærene, eller frukten, alt ettersom hva man liker best, drysses med sjokolade og pakkes inn i bakepapir. Deretter bakes de i ovnen. Da blir det varme bær med en deilig saus. Det er godt å servere vaniljeis, krem eller som jeg gjorde (for å være litt sunn) Vaniljekesam til bærene. Dryss til slutt over litt av sjokoladen.

Til 4 personer (og vel så det, dette er mektig):
1 kurv bringebær
1 kurv jordbær
1 kurv blåbær
1 plate kokesjokolade
1 plate hvit kokesjokolade
1-2 sp melis
1 ts vaniljepulver

4 ark bakepapir

Ha bærene i en bolle. Del jordbærene i to eller fire. Dryss over melis og vaniljepulver og bland forsiktig. Del bærblandingen i 4 og legg på bakepapir. Dryss over mørk og hvit sjokolade, og pakk godt sammen. Bak i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter. Pakk opp papiret (ikke ta bort papiret) og server i papiret sammen med vaniljekesam.


Foto: Rimmis


Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits