Ravioli med ricotta og parmesanfyll

Nå er jeg tilbake i det "italienske hjørnet" og da bledet hjemmelaget ravioli på menyen. Det er virkelig ikke vanskelig å lage fersk pasta, og har man ikke pastamaskin holder det å kjevle deigen skikkelig tynne før man legger på fyllet og skjærer ut bitene. Det er lurt å ha matpapir med litt mel på når man kjevler ut deigen, slik at bitene ikke fester seg mot underlaget. Når man har fyllt pastaen legges de på bakepapir, også her med mel.

Når det gjelder fyll kan man jo  fylle med det man ønsker. I sommer fikk jeg en ravioli med sjømat og en hummersaus til. Det var nydelig, men jeg har ennå ikke forsket på oppskriften. Denne gangen fyllte jeg med ett av mine favorittfyll, ricotta, spinat og parmesan. Det er så godt. Og så laget jeg en saus med smør, salvie, egg og olje. Det ble et veldig godt måltid. Men det er ikke slankemat. Men noen utskeielser må man unne seg.

Begynne med pastadeigen. Den må ligge i kjøleskapet minst en time før man lager pastaen.

Pastadeig:
1 1/2 dl durumhvetemel
1 1/2 italiensk hvetemel tipo "00" (eller vanlig hvetemel)
2 hele egg
2 eggeplommer
2 sp olivenolje
1/2 ts salt

Bland alt sammen godt, gjerne i en eltemaskin. Skal eltes til det er en myk og fin deig, ca. 10 minutter.

Fyll:
1/2 løk, finhakket
1 hvitløkbåt, finhakket
1/2 rød chili, finhakket
1ss smør
2 salvieblader
65 g bladspinat (liten pose), oppskåret
250 g ricottaost
salt/pepper (jeg bruker pepperochino)
1 dl revet fersk parmesan

Stek løken, hvitløk, og chili i smøret til det er mykt, men ikke svidd. Ha i spinaten og la den surre til den er myk. Ta av
varmen og avkjøl. Ha dette i ricotta osten og rød inn sammen med parmesan og krydder.

Legg teskjeer med fyllet på en del ferdig kjevlet pasta og dekk med et lag med pasta. Skjær ut raviolien og klem rundt kanten. Jeg liker litt store biter. Kok raviolien i saltet vann et par minutter og sil av. Viktig å ikke ha for mange raviolier i kjelen samtidig. Legg den ferdig kokte pastaen i en bolle, og ha over litt olivenolje slik at de ikke kleber.

Saus:
1/4 løk, finhakket
6 sp smør
1 1/2 dl hvitvin
5 salvieblader, oppskåret
1 ts olivenolje
1 sp fløte
1 eggeplomme

Varm løken i smør (5 sp) og olje til den er myk. Ha i hvitvin (1 dl) og kok inn. Blandingen er klar når smøret har blitt helt blankt. Ta sausen av varmen og avkjøl litt. Ha i eggeplommen og fløten, og bruk en stavmikser for å blande sausen. Sett så tilbake på varmen og ha i 1 sp smør og 1/2 dl hvitvin, sammen med salviebladene. Varm opp i et par minutter mens du rører.

Legg pastaplatene på en tallerken (se på bildet) og ha over sausen. Strø på fersk parmesan og hell i et glass god italiensk rødvin. Dette er snaddermat.

Én kommentar

Lene

24.06.2013 kl.21:29

Dette så knallgodt ut! Skal prøves!

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits