Ravioli med ricotta og parmesanfyll

N er jeg tilbake i det "italienske hjrnet" og da bledet hjemmelaget ravioli p menyen. Det er virkelig ikke vanskelig lage fersk pasta, og har man ikke pastamaskin holder det kjevle deigen skikkelig tynne fr man legger p fyllet og skjrer ut bitene. Det er lurt ha matpapir med litt mel p nr man kjevler ut deigen, slik at bitene ikke fester seg mot underlaget. Nr man har fyllt pastaen legges de p bakepapir, ogs her med mel.

Nr det gjelder fyll kan man jo fylle med det man nsker. I sommer fikk jeg en ravioli med sjmat og en hummersaus til. Det var nydelig, men jeg har enn ikke forsket p oppskriften. Denne gangen fyllte jeg med ett av mine favorittfyll, ricotta, spinat og parmesan. Det er s godt. Og s laget jeg en saus med smr, salvie, egg og olje. Det ble et veldig godt mltid. Men det er ikke slankemat. Men noen utskeielser m man unne seg.

Begynne med pastadeigen. Den m ligge i kjleskapet minst en time fr man lager pastaen.

Pastadeig:
1 1/2 dl durumhvetemel
1 1/2 italiensk hvetemel tipo "00" (eller vanlig hvetemel)
2 hele egg
2 eggeplommer
2 sp olivenolje
1/2 ts salt

Bland alt sammen godt, gjerne i en eltemaskin. Skal eltes til det er en myk og fin deig, ca. 10 minutter.

Fyll:
1/2 lk, finhakket
1 hvitlkbt, finhakket
1/2 rd chili, finhakket
1ss smr
2 salvieblader
65 g bladspinat (liten pose), oppskret
250 g ricottaost
salt/pepper (jeg bruker pepperochino)
1 dl revet fersk parmesan

Stek lken, hvitlk, og chili i smret til det er mykt, men ikke svidd. Ha i spinaten og la den surre til den er myk. Ta av
varmen og avkjl. Ha dette i ricotta osten og rd inn sammen med parmesan og krydder.

Legg teskjeer med fyllet p en del ferdig kjevlet pasta og dekk med et lag med pasta. Skjr ut raviolien og klem rundt kanten. Jeg liker litt store biter. Kok raviolien i saltet vann et par minutter og sil av. Viktig ikke ha for mange raviolier i kjelen samtidig. Legg den ferdig kokte pastaen i en bolle, og ha over litt olivenolje slik at de ikke kleber.

Saus:
1/4 lk, finhakket
6 sp smr
1 1/2 dl hvitvin
5 salvieblader, oppskret
1 ts olivenolje
1 sp flte
1 eggeplomme

Varm lken i smr (5 sp)og olje til den er myk. Ha i hvitvin (1 dl)og kok inn. Blandingen er klar nr smret har blitt helt blankt. Ta sausen av varmen og avkjl litt. Ha i eggeplommen og flten,og bruk en stavmikser for blande sausen. Sett s tilbake p varmen og ha i 1 sp smr og 1/2 dl hvitvin, sammen med salviebladene. Varm oppi et par minutter mens du rrer.

Legg pastaplatene p en tallerken (se pbildet)og ha over sausen. Str p fersk parmesan og hell i et glass god italiensk rdvin. Dette er snaddermat.





Stikkord:

n kommentar

Lene

24.06.2013 kl.21:29

Dette s knallgodt ut! Skal prves!

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits