Asparges med butterdeig

Dette er en enkel, men utrolig god forrett. Perfekt å servere i selskap for den er så enkel å lage, ser veldig bra ut og smaker ennå bedre. Jeg syntes hvit asparges er bedre enn grønn, iallefall når den hvite er i sesong. Derfor laget jeg denne retten med hvit asparges. Men den kan fint lages med grønn asparges også. Jeg har noen ganger laget dette med små grønne asparges og brukt det som snacks før maten. Det glir ned på høykant, så det må lages mange.

Til to personer:
6 asparges
1 plate butterdeig 

Kok aspargesen i 5-10 minutter, til den er passe myk. hell av vannet. Del butterdeigen på langs i 6 strimler. Surr en strimmel rundt en asparges. Se på bildet. Legg på bakepapir og stek i ovnen på 225 grader til butterdeigen er lysebrun. Server med fløtesaus og ørrerogn.

Fløtesaus:
1 eggeplomme
1 ts sitronsaft
2 ts dijonsennep
100 g smør
0,5 dl matfløte
Salt og pepper

Pist eggeplomme, sitronsaft og dijonsenne over vannbad til det skummer. Ha i smeltet smør mens du rører raskt rundt. Pisk så inn matfløte og pisk opp med en stavmikser slik at sausen skummer. Smak til med salt og pepper.


Foto: Rimmis


2 kommentarer

matgladilavkarbo

15.08.2011 kl.00:55

Ser nydelig godt ut alt du lager ;) aldri prøvd meg på hvit asparges må ut å handle.. ;)

Rimmis

15.08.2011 kl.17:57

Tusen takk for hyggelig kommentar. Hvit asparges er skikkelig godt.

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits