Meksikansk speilegg

Da jeg studerte i Denver, USA, spiste vi ofte frokost ute i helgene. Da var en av mine favoritter meksikansk speilegg, også kaldt Houevos Rancheros. Det er enkelt fortalt speilegg på tortilla med en sterk romat/chilisaus. Det er bare utrolig godt og gir en skikkelig kick-start på dagen.

Til en person:
1 tortilla (gjerne grov)
1 stort egg
8 sp tomat på boks eller tomatsaus på flaske
1 sp koriander
1 sp vårløk
1 rød chili, finhakket
Et par dryss spisskummin
Salt

Kok opp tomatsausen med salt, spisskummkin og halvparten av vårløk og korianer. Kok i et par minutter. Hold varm mens du tørrsteker tortillaen i en panne på begge sider. Når den er brun er den ferdig. Stek så et speilegg. Legg tortillaen på en tallerken. Bre utover halvparten av sausen og legg så speilegget over. Ha på resten av sausen og vårløk og korianer.
Frokosten er klar.


Foto: Rimmis

Én kommentar

Rikard Häggander

05.09.2011 kl.15:00

Hej Ingebjörg!

Härligt frukost-tips! Stort fan av matiga frukostar själv, en espresso och crossaint räcker helt enkelt inte för mig. Kanske Denver vore rätt stad för mig? :) Jag jobbar på General Mills PR-Byrå Agency och vi har flera varumärken som Häagen-Dazs, Old El Paso och Betty Crocker. Jag undrar om du skulle vara intresserad att ta del av produktprover från dessa? Hör gärna av dig till mig med en postadress om du är intresserad eller om du har några frågor eller önskningar.

Vänliga hälsningar

/Rikard

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits