Pai med spinat og parmesan

En deilig pai som er lett lage, og som smaker skikkelig godt. Jeg hadde lyst p noe godt til middag i dag og pai er alltid godt.N spiser begge jentene dette ogs. Endelig har de forsttt at pai er godt. Iallefall eldstemann. Mini (12 r) fikk ikke noe valg.......
Jeg bruker ferdig laget paideig (i en hektisk hverdag). Den er enkel bruke og smaker nesten like godt som selvlaget.

TIl en pai:
1 pk paibunn
3 egg
2 1/2 dl flte
3 sp cottage cheese
100 g vellagret Jarlsberg og mozerella
100 g fersk parmesan raspet
250 g spinat
3 sjalottelk, finhakket
Salt og pepperocini (pepper)
En sp blandet ferske urter (salvie, timian, gresslk, persille)

Ha litt rapsolje i en gryte og forvell spinaten til den er helt blt. Dette tar ikke lang tid. Avkjl spinaten og klem ut vsken. Skjr den s i bindre biter. Bland spinaten sammen med resten av ingrediensene. Dekk en paiform med bunnen og ha i fyllet. Stek i ovnen p 225 grader i 45 minutter. Ta ut av ovnen og avkjl i 5 minutter fr servering. Server med en grnn salat og en youghurtdressing.

Youghurtdressing:
6 ss tyrkisk youghurt (youghurt naturelle)
1 hvitlkfedd
1/2 ts sitron
1/2 ts mintsaus
1 ts finhakket persille
Salt og pepper
Press en hvilkfedd i youghurten og ha i resten av ingrediensene. Rr om. La gjerne dressingen st en times tid fr servering.


Foto: Rimmis

4 kommentarer

whooah - Line

25.08.2011 kl.20:36

Ser og hres utrolig godt ut! :)

nina Elisabeth Bakke

27.08.2011 kl.18:25

S godt ut :D

Cecilie

18.10.2012 kl.17:19

Har prvd den! Samboeren min lagde den. Utrolig saftig og god pai. Kan anbefales.

Rimmis

20.10.2012 kl.17:13

S hyggelig at dere likte paien. Jeg syntes pai er veldig godt selv.

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits