Ossobuco alla Milanese

Ossobuco er en nydelig italiensk gryterett med kalveknoke. Denne surrer i en deilig saus i mange timer og smaken blir himmelsk. Her må man være tålmodig og la kjøttet surre lenge nok, minst 2 timer. Belønningen er en fantastisk smak og et herlig måltid. Til denne retten behøver man ikke servere noe tilbehør, men hvis man må ha noe er en risotto eller stekte poteter godt til. Selv serverer jeg også godt brød som man kan dyppe i sausen. Det er også viktig å ha gremolata til. Dette er en krydderblanding av persille, sitron og hvitløk.

6-8 personer:
6-8 skiver kalveknoke
4 gulrøtter
4 grener stangselleri
3 løk
3 hvitløkfedd
4 ss smør
hvetemel til å vende kjøttet i
6 ss olivenolje
2 1/2 dl hvitvin
1 kg tomater
2 1/2 dl kjøttbuljong
1 bunt persille
1/2 ts hver av tørket timian og oregano
2 laubærblad
Salt og pepper

Skjær gulrøtter, stangselleri, løk og hvitløk i små terninger. Brun smøret og fres grønnsakene til de har blitt gyldne. Ta dette av varmen og legg i en  gryte som kan stå i ovnen.
Bind opp kalveknokene med hyssing slik at de blir runde i formen. Dryss over salt og pepper og vend dem i hvetemel. Stek dem på begge side i olivenolje på stek varme. Stek begge sider. Ta dem ut og legg over grønnsakene. hell ojlen ut av pannen og kok inn pannen med hvitvin, og rør om til det er ca. 6 ss væske igjen. Sett stekeovnen på 175 grader.
Skold tomatene og fjern skinn og innmat. Finhakk persillen. Hell buljonen i skyen i pannen og tilsett persille, timian, oregang, laubærblad og tomater. Kok opp og smak til med salt og pepper. Hell sausen over kjøttstykkene og kok opp. Legg på lokk og sett i stekeovnen i 2-3 timer. Øs over litt buljong over kalveknokene hver halve time.

Gremolata:
2 sitroner
2 bunter persille
5 hvitløkfedd

Riv skallet av sitroene fint. Finahkk persillen og hvitløk. Bland alt sammen. Ha over litt sitronsaft, ca. 2 sp.

Til servering: Legg ett kjøttstykke på hver tallerken sammen med masse saus. Dryss over ønsket mengde gremolata. En god Bardolino er godt til denne retten.


Foto: Rimmis

2 kommentarer

Line

29.08.2011 kl.16:25

Å, så mye som frister på denne bloggen. Du lager sikkert helt nydelig mat :) Søkte litt på nett og fant frem til denne bloggen, masse spennende her! Skal nok prøve ut noe. Ha en fin dag! <3

myfoodpassion

31.08.2011 kl.20:04

Dette så skikkelig godt ut!

Fin blogg

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits