Sukkerglasserte tomater

Dette er nydelig tilbehør til fisk, kjøtt, kylling, ja hva man måtte ønske. Det er godt som pastasaus, og som en egen liten rett med brød. Denne gangen hadde jeg det sammen med kyllingbryst fyllt med mozerella og spinat. Skikkelig godt.
I denne retten blir hvitløkfeddene bakt sammen med tomatene og er ubeskrivelig gode. Ha hele fedden i munnen og sug ut den myke hvitløken. Dette er godt. Det kan bli krangel om hvitløkbåtene så det skader ikke å være raus med hvitløken.

Nok til 3-4 personer:
35-40 små tomater
1 hel hvitløk
Diverse urter som salvie, timian, rosmarin og oregano
Maldoonsalt
Pepperocini (chilipepper)
2 ts brunt sukker
4 sp olivenolje
1 sp god balsamicoeddik

Del opp hvitløken i fedd. Behold skallet på feddene. Legg alle ingrediensene i en ildfast form og bland godt. Dekk mad aluminiumsfolie og bak i ovenen i 70-80 minutter på 220 grader.

 
Foto: Rimmis

2 kommentarer

matgladilavkarbo

05.09.2011 kl.13:19

de tomatene så bare helt herlige ut.. blir vel verre å bruke kunstig søtning for å få til noe sånt ja ;)

Rimmis

05.09.2011 kl.20:51

Det duger nok bare med godt brunt sukker her. Men det er jo ikke så mye :-)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits