Lammefrikassé
Nå har høsten kommet og da er det på tide med litt mer robust mat. På lørdag hadde vi gode venner på ostefondue, og på søndag laget jeg lammefrikassé. En vellykket helg i matveien, i tillegg til hyggelig selskap.
Det luktet så godt i huset på søndag da jeg kokte kjøttet til frikasseen, og da bestemte vi oss for at neste helg blir det får-i-kål. Det er noe godt ved alle årstider.
4 porsjoner:
1 1/2 kg lammekjøtt (får-i-kål kjøtt)
ca. 1 - 1 1/2 liter vann (skal dekke kjøttet)
1 1/2 ts salt
3 gulrøtter
1/2 sellerirot
1/2 liten kålrot
1 pose sukkererter
1 liten purre
Saus:
3 dl kjøttkraft (varm)
2 dl helmelk (eller fløte)
2 dl kjøttkraft (avkjølt)
4 ss hvetemel
Et par dråper sitronsaft
Salt og pepper
Finhakket persille
Legg kjøttet i en kjele og hell over vannet. Ha i saltet. Vannet skal dekke kjøttet helt. Kok opp uten lokk og skum godt. La kjøttet trekke under lokk i 2 timer.
Vask og rens grønnsakene og del dem i tykke biter. Kok grønnsakene møre i en egen kjele i lettsaltet vann.
Sausen:
Sil kraften fra kjøttet og ha i 3 dl kraft i en kjele. Ha også i melken. Kok opp. Bland mel ig kald kjøttkraft i en glass med lokk og rist til melet er oppløst. Ha i jevningen i kjelen og sør godt til det tykner. Sausen skal være ganske tykk. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Ha i kjøttet og grønnsakene og vend forsiktig inn i sausen. Strø over finhakket persille og server med kokte poteter eller ris.
Foto: Rimmis
Silje marie
14.09.2011 kl.10:34
STEM PÅ KRISTOFFER SOM DET NYE LEVERPOSTEI BARNET 2011!!
LINK: http://www.seher.no/874959/artikkel/#/bidrag/d/3148288/
myfoodpassion
17.09.2011 kl.22:44