Lammefrikassé

Nå har høsten kommet og da er det på tide med litt mer robust mat. På lørdag hadde vi gode venner på ostefondue, og på søndag laget jeg lammefrikassé. En vellykket helg i matveien, i tillegg til hyggelig selskap.
Det luktet så godt i huset på søndag da jeg kokte kjøttet til frikasseen, og da bestemte vi oss for at neste helg blir det får-i-kål. Det er noe godt ved alle årstider.

4 porsjoner:
1 1/2 kg lammekjøtt (får-i-kål kjøtt)
ca. 1 - 1 1/2 liter vann (skal dekke kjøttet)
1 1/2 ts salt
3 gulrøtter
1/2 sellerirot
1/2 liten kålrot
1 pose sukkererter
1 liten purre

Saus:
3 dl kjøttkraft (varm)
2 dl helmelk (eller fløte)
2 dl kjøttkraft (avkjølt)
4 ss hvetemel
Et par dråper sitronsaft
Salt og pepper
Finhakket persille

Legg kjøttet i en kjele og hell over vannet. Ha i saltet. Vannet skal dekke kjøttet helt. Kok opp uten lokk og skum godt. La kjøttet trekke under lokk i 2 timer.
Vask og rens grønnsakene og del dem i tykke biter. Kok grønnsakene møre i en egen kjele i lettsaltet vann.

Sausen:
Sil kraften fra kjøttet og ha i 3 dl kraft i en kjele. Ha også i melken. Kok opp. Bland mel ig kald kjøttkraft i en glass med lokk og rist til melet er oppløst. Ha i jevningen i kjelen og sør godt til det tykner. Sausen skal være ganske tykk. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Ha i kjøttet og grønnsakene og vend forsiktig inn i sausen. Strø over finhakket persille og server med kokte poteter eller ris.


Foto: Rimmis

Stikkord:

2 kommentarer

Silje marie

14.09.2011 kl.10:34

Fin blogg! :-)

STEM PÅ KRISTOFFER SOM DET NYE LEVERPOSTEI BARNET 2011!!

LINK: http://www.seher.no/874959/artikkel/#/bidrag/d/3148288/

myfoodpassion

17.09.2011 kl.22:44

Så godt. Fin ting med høsten er lam

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits