Kalv og sopp cannelloni

Blandt mine favorittpastaretter er lasagne og cannelloni hyt oppe. Begge tilbyr s mange varianter at du aldri kan bli lei av lage dem. Jeg hadde lyst til prve en ny variant da jge fant kalv kjttdeig i butikken. Da jeg ogs fant god sopp ble det fort at en cannelloni med kalv og soppfylling ble til. Dennetoppet jeg med en bechamelsaus med masse parmesan. Resultatet ble skikkelig godt.


Kalv- og soppfyll:
500 g kalvekjttdeig (hvis man ikke finne kalvkjttdeig kan kylling eller svin fint brukes)
2 ss olivenolje
1 slhvitvin
1 lk, finhakket
2 dl finhakket sopp (jeg brukte sjitake og aromasopp)
3 fedd hvitlk, skrelt og hakket
1 beger Ricotta ost
Salt & Pepper (pepperochini)
1 ss finhakket frisk timian
2 sp hakket frisk persille
2 dlrevet parmesanost

Varm olivenoljen i en stor gryte og stek kjttet til det ikke lenger er rosa. Tilsett lk, hvitlk og sopp og fortsett koke til kalvekjtt, lk og sopp begynt bli brunt, ca 10 minutter. Tilsett vin og kok over middels varme tilvinen er absorbert. Ha kalv og soppblandingen i en bolle og setttil avkjling. Tilsett ricotta ost, parmesan, frisk hakket timian og persille. Krydre med salt og pepper.

Bechamelsaus:

3dl melk
1 dl hvitvin
4 ss smr
4 ss hvetemel
1 dl revet parmesanost
Klype salt

Smeltsmret over middels varme.Tilsett mel og rr godt.Tilsett melk ogrr omkontinuerlig.Rr i et par minutter og tilsett parmesan.

Fyll cannellonirr med blandingen, og legg i en ildfast form som er dekket med et tynt lag med bacamelsaus. Fyll s mange cannellonirr som passer og ha over bechamelsausen. Bak i ovnen i 45 minutter p 225 grader. Ha gjerne over aluminiumsfolie de frste 30 minuttene.
Server gjerne med en grnn salat og en god rdvin.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits