Kalv og sopp cannelloni

Blandt mine favorittpastaretter er lasagne og cannelloni høyt oppe. Begge tilbyr så mange varianter at du aldri kan bli lei av å lage dem. Jeg hadde lyst til å prøve en ny variant da jge fant kalv kjøttdeig i butikken. Da jeg også fant god sopp ble det fort at en cannelloni med kalv og soppfylling ble til. Denne toppet jeg med en bechamelsaus med masse parmesan. Resultatet ble skikkelig godt.


Kalv- og soppfyll:
500 g kalvekjøttdeig (hvis man ikke finne kalvkjøttdeig kan kylling eller svin fint brukes)
2 ss olivenolje
1 sl hvitvin
1 løk, finhakket
2 dl finhakket sopp (jeg brukte sjitake og aromasopp)
3 fedd hvitløk, skrelt og hakket
1 beger Ricotta ost
Salt & Pepper (pepperochini)
1 ss finhakket frisk timian
2 sp hakket frisk persille
2 dl revet parmesanost

Varm olivenoljen i en stor gryte og stek kjøttet til det ikke lenger er rosa. Tilsett løk, hvitløk og sopp og fortsett å koke til kalvekjøtt, løk og sopp begynt å bli brunt, ca 10 minutter. Tilsett vin og kok over middels varme til vinen er absorbert. Ha kalv og soppblandingen i en bolle og sett til avkjøling. Tilsett ricotta ost, parmesan, frisk hakket timian og persille. Krydre med salt og pepper.

Bechamelsaus:

3 dl melk
1 dl hvitvin
4 ss smør
4 ss hvetemel
1 dl revet parmesanost
Klype salt

Smelt smøret over middels varme. Tilsett mel og rør godt. Tilsett melk og rør om kontinuerlig. Rør i et par minutter og tilsett parmesan. 

Fyll cannellonirør med blandingen, og legg i en ildfast form som er dekket med et tynt lag med bacamelsaus. Fyll så mange cannellonirør som passer og ha over bechamelsausen. Bak i ovnen i 45 minutter på 225 grader. Ha gjerne over aluminiumsfolie de første 30 minuttene.
Server gjerne med en grønn salat og en god rødvin.
 


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits