Grove horn med sesamfrø

Hjemmebakst er noe av det beste som finnes. Særlig helt ferskt. Disse hornene var skikkelig gode, og jeg spiste et par helt ferske med appelsinmarmelade, og en kopp te. Det var bare utrolig godt.
Disse hornene er sunne for jeg bruker ikke hvetemel. Her bruker jeg spelt, sammalt og siktet. Folk kan si hva de vil om speltmel, men jeg føler meg aldri stinn etter å ha spise gjærbakst med spelt. Med hvetemel blir jeg stinn og daff.

20-25 horn:
40 g smør
2,5 dl vann
2,5 dl melk
1 pose gjær
1 ts salt
1 ts sukker (fruktose)
1 egg (kan sløyfes)
ca. 1,4 liter mel (50% siktet speltmel og 50% sammalt speltmel)

Til pensling:
1 egg
sesamfrø

Smelt smøret og tilsett melk og vann. La væsken bli fingervarm (37 grader). Ha alle de tørre ingrediensene i en eltebollet og tilsett væsken. Ha i egget. Elt deigen (jeg bruker en eltemaskin) til den blir smidig og slipper bollen. Tilsett mer mel om nødvendig, men ikke før mye for da blir baksten tørr. la deigen heve i 45 minutter.

Del deigen i 4 deler og kjevle hver del til en rund leiv. Del den i 6 og rull sammen til horn. Legg dem på bakepapir ogla dem etterheve under et kjøkkenhåndkle i 45 minutter. Pensle med egg og stø over sesamfrø. Stek hornene midt i ovnen på 200 grader i 20 minutter.

Tips: Ha hornene i fryseren og varm i micro noen sekunder. Da har du ferske horn hver gang :-) Jentene mine elsker det, og spiser det til lunsj og etter skolen.
Og husk, her er det nesten ikke sukker eller salt, i motsetning til kjøpebrød.


Foto: Rimmis

Stikkord:

Én kommentar

matgladilavkarbo

03.10.2011 kl.13:21

nam nam, må jeg si ;) så herlig ferske og gode ut

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits