Åpen lasagna versjon 3

Jg har laget to versjoner av åpen lasagna tidligere og de er ganske like som denne jeg har laget her. Men det som er så genialt med denne retten er at man kan bruke det man ønsker fra gang til gang. Lasagna med en vri var kjempegodt. Den innehold parmaskinke og paprika, sammen med mye annet godt. Åpen lasagna inneholder parmaskinke, masse parmesan, løk og asparges. Åpen lasagna versjon 2 inneholdt bl.a. kantareller. Alt dette er kjempegodt og inspirert av en tur i Piemonte hvor jeg spiste den beste lasagnaen noen sinne. Lasagna fra Piemonte er himmelsk. Den beste jeg noen gang har spist. Og stedet vi spiste på var jo også helt topp. Les reisebrevet fra Piemonte og bli inspirert.

Tilbake til min tredje versjon av åpen lasagna som også ble veldig god. Jeg tror dette er noe av det beste jeg kan få, sammen med så mye annet. T matvrak er vel det jeg er :-)

Hvis man får tak i ferske lasagnaplater så er dette best. De har disse på Centra i Oslo og i velassorterte butikker. Hvis man ikke får tak i disse så må man kjøpe gode lasagnaplater som kokes helt myke før bruk, eller man lager pastaplatene selv.

Tomatsaus:
1 løk, finhakket
1 hvitløk, finhakket
20 små tomater delt i to
rapsolje
1/2 ts brunt sukker
1 ts tomatpuree
salt og pepper (eller pepperocini)

Varm opp løk og hvitløk i rapsolje. Når løken er myk tilsettes de andre ingrediensene og det varmes i ca. 30 minutter. Kjør det kjapt i en foodprosessor.

Hvit saus:
1/2 dl hvetemel
4 dl melk
60 g parmesan
0,25 dl hvitvin

Smelt smøret og rør inn melet. Ha så i væsken litt og litt til man får en jevn hvit saus, som ikke er for tykk. Ha i parmesanen og smak til med litt pepper eller pepperocini.

Fyll:
4 sjampinjong del i skiver
1/2 rød paprika i skiver
1 sp balsamicoeddik
6 asparges
Skinke, mengde etter ønske, skåret i strimler
Salt og pepper

Stekt sopp og paprika, ha så i lettkokt asparges delt i biter. Tilsett basamico og skinke og sett til side.

Anrett lagvis, start med hvit saus, så tomatsaus, deretter lasagnaplate, så fyll, hvit saus, tomatsaus, lasagnaplate. Jeg lager tre lag og avslutter med hvit saus.

Til denne retten hører det med en god vin fra Piemonte.


Foto: Rimmis

2 kommentarer

matgladilavkarbo

18.10.2011 kl.00:23

du store min tid det så super godt ut, må vel unne meg noe sånt til jul.. Lever man lavkarbo vis så må man gjøre noen offer,hehe ;)

Rimmis

18.10.2011 kl.18:36

matgladilavkarbo:Det ER skikkelig godt og av og til får man bare unne seg noe skikkelig godt. Oppskriften er ikke så helt gal i forhold til karboinnhold :-)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits