Paris høsten 2011

De som har fulgt med på bloggen min har sikkert fått med seg at jeg ELSKER Paris, se lykkelig i Paris. Nå var vi der igjen, i høstferien. Det var like deilig som alltid. Vi koste oss i 5 hele dager, og tiden bare fløy avgårde. Det ble tid til litt bra shopping, denne gangen tror jeg mor fikk mest:-). Og vi tok med jentene på Abercrombie-butikken på Champs Ellyses. Det var en opplevelse for både voksne og unge. Vel, far ble litt sliten. Men det var kjempegøy.

Når vi er i Paris så er det maten som er det aller viktigste. Se et tidligere restauranttips. Denne gangen hadde vi planene klare for lunsj og middag, og det ble noen skikkelige deilige måltider. Vi prøvde både nytt og gammelt.

Det vi alltid må ha med oss når vi er i Paris er Brasserie La Coupole. Der får man veldig god sjømat, ikke minst østers. Omsetningen er høy, derfor har de veldig ferske varer. La Coupole er noe både for turister og Parisere, og man ser alle slags mennesker der. Stemningen er høy, og det er som å sitte å se på et skuespill. Skikkelig morsomt. Og ikke minst like viktig. Før man går på La Coupole tar man en drink på Cafe Select som ligger på andre siden av veien. Et "must".


Foto: Rimmis

Vi hadde en fantastisk middag med gode venner på "frosken Roger", som vi kaller den. Roger la Grenouille heter den, og har spesialisert seg på froskelår. Nå er det ordentlig godt med froskelår, men vi spiste lam denne gangen, og det var helt nydelig. Det er andre gangen vi har vært der og det var like bra som forrige gangen.

 

 
Foto: Rimmis

Høydepunktet i Paris er lunsj på Brasserie Stella. Der har de verdens aller beste Biff Tartare. Den kan ikke sammenlignes med noe annet jeg har spist. Så fredagen ble viet til en nydelig lunsj i 18 arr. Det lønner seg å komme litt før 1300 for da får man lett bord. De tar ikke reservasjon til lunsj så man må være litt tidlig ute.
På Brasserie Stella ser man ikke mange turister, og man føler seg som en skikkelig Pariser når man er der.

En formiddag gikk vi i Marais, et herlig område med masse flotte butikker. Da dumpet vi borti en av de beste italienske restauranter jeg har vært på. Fantastisk pasta, kult lokale, hyggelig servering, og igjen, ingen turister. Den het enkelt og greit, Baci.

Så var det på tide med nok et høydepunkt. Au Bon Accueil, en bistro i 7 arr. Jeg vil kalle stilen contemporary. Interiøret er kjempefint, stemningen på topp, rolig, men preg av folk som nyter mat og drikke. Serveringen og eieren, ikke minst, var hele tiden tilstede. Vi følte oss SÅ godt tatt vare på, og maten var nydelig. Når man går ut fra restauranten ser man rett på et nydelig opplyst Eiffel tårn. Stemningen er fantastisk.
Restauranten er en Bib Gourmand. Det betyr "good value for money". Og det er skikkert. Anbefales på det varmeste.

 
Fra middagen på Au Bon Accueil.                                                                           Foto: Rimmis

Vi hadde noen flere deilige restaurantbesøk. Lunsj på Brasserie Vaudeville, rett ved Børsen er å anbefale. Aldri har jeg smakt så gode østers før. Og det hjalp jo på selskapet at våre venner hadde gått hen og giftet seg formiddagen før, uten at noen visste noe om det. Stemningen var helt på topp, masse god mat og sjampanje. Den ettermiddagen ble lang.

Et nytt bekjentskap var restaurant Monsieur Le Prince i 6 arr like ved Odeon. For et herlig sted. Og maten var NYDELIG. Jeg var ganske mett etter mange dager me mat og drikke. Jeg spurte om de hadde en lett forrett, og de anbefalte sin Gazpaccio. Det kan kanskje høres litt kjedelig ut, men det er den beste jeg noen sinne har smakt. Til hovedrett hadde jeg en gryte med helstekt kyllinglår. Det var bare så utrolig godt med masse smaker. Det var ikke nødvendig med noe tilbehør. Vinen var nydelig, og servitøren/eieren var så sympatisk at han anbefalte en som kostet halvparten av det vi hadde tenkt oss i utgangspunktet. Et deilig sted.

Så nærmet oppholdet seg slutten, men før vi dro var vi innom verden beste makronbutikk, LaDurée. Har man sansen for det søte, og eksklusive så er dette stedet. Makronene ble spist opp, alle som en, dagen etter at vi kom hjem fra Paris.

 

Så nå er det bare å vente, og lengte, til neste gang vi reiser til verdens vakreste, og deiligste by. Italia er best som land, Paris er best som by.

Stikkord:

2 kommentarer

Torill

19.10.2011 kl.10:27

Jeg er helt enig med deg, Italia er best som land og Paris som by :o) Tilbragte også noen herlige dager i Paris i høstferien og var "selvsagt" i Piemonte og Ligurien i sommer. Just love it!

matgladilavkarbo

22.10.2011 kl.23:57

Paris er herlig, men må si jeg opplevde mange sure franskmenn;) herlig bilder og de dessertene fristet veldig ;)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits