Asiatisk salat

Denne uken har jeg funnet mitt nye "mat-paradis" i Oslo området. Jeg har tidligere skrevet om TT supermarked i Torggata, og det er en butikk med masse deilige asiatiske varer, også ferskvarer.
Nå har jeg funnet en asiatisk butikk som jeg syntes er ennå et hakk bedre. Den ligger i "gamle" Sandvika, rett ved Rimi-butikken. For de som bor i Oslo og omegn, og liker å lage asiatisk mat, så er turen dit absolutt å anbefale. Selv gikk jeg helt "bananas" og kjøpte med meg masse godt. I kveld skal jeg lage noe med ferske risnudler som jeg fikk med meg.
Men tilbake til hovedgrunnen til at jeg dro til denne butikken (som jeg ikke husker navnet på). Jeg fikk en nydelig asiatisk salat forrige søndag, og den ville jeg kopiere. Resultatet ble kjempegodt.

Jeg har listet ingrediensene her, men mengde får man bestemme selv. Det viktigste her er dressingen.

Ingredienser:
Masse blandet salat, gjerne ferdig blandet i butikk
Masse thai-koriander
Masse thai-basilikum
Usalte peanøtter
Rød chili, finhakket
Glassnudler
Stekt kyllingbryst (dette er ikke nødvendig, bare veldig godt)

Vask salaten godt og ha den i en stor bolle. Kok opp glassnudlene (tar ikke lang tid) slik at de blir mye. Jeg glippet dem litt kortere da de var kokt for ellers blir det veldig lange tråder. Ha i nudlene, chili og peanøtter og bland godt. H

Dressing (her er forholdet mellom ingrediensene):
4 ss søt soyasaus
4 ss saya med lavt saltinnhold
2 ss Hoisin saus

Bland dressingen godt og hell den over salaten. Mengden er en smakssak, men jeg syntes det var godt med litt for mye enn litt for lite. anrett kyllingbrystet på toppen, delt i skiver.


Foto: Rimmis

Én kommentar

Vegard

12.10.2013 kl.21:52

Dette ser veldig godt ut. Må absolutt testes ut en gang :)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits