Asiatisk oksegryte med nudler

Nå er jeg inne i en "asiatisk periode". Det er jo så inmari godt med smaken av Thai-korianer. Så mens jeg har alle ingrediene jeg kjøpte i Sandvika forrige uke så benytter jeg sjansen til å lage litt mer Thai-mat. Denne gangen ble det en oksegryte med risnudler. Skikkelig godt, og sunt.

Til 4 personer:
10 mellomstore sjampinjong, skåret i skiver
2 ss olje
500 g ytre eller indrefilet av okse, skåret i tynne strimler
1 løk i tynne ringer
2 hvitløkfedd, finhakket
1 grønn paprika, skåret i biter
1 stilk stangselleri, skåret i skiver på skrå
1/2 agurk, skallet og frø fjernet, skåret i ujevne biter
1-2 ss grønn karripaste (denne kan være litt sterk for "sarte" ganer)
3 dl kjøttbuljong
1 ss (liten) maizena (rørt ut i buljongen)
4 ss soyasaus uten salt
2 ss oystersaus
2 sp søt soyasaus
4 sp finhakket thai-koriander og thai-basilikum (eller kun vanlig koriander)
Kokte risnudler (mengde etter ønske)

Stek kjøttet i oljen, i en wok eller en stekepanne. Stek på høy varme til kjøttet er brunt. Ha i sopp, og grønnsakene, unntatt agurken som man skal ha i helt til slutt. Fortsett å steke på høy varme og rør rundt hele tiden. Tilsett karripaste, soyasaus (røt og vanlig), oystersaus og buljong med maizena. Rør godt rundt. Smak til etter at det er kokt sammen et par minutter. Kok opp risnudlene og server nudlene sammen med oksegryten.


Foto:Rimmis

3 kommentarer

vestlandsfrue

26.10.2011 kl.20:35

Det så veldig godt ut! Er det mye arbeid å få det til?

Tove

29.10.2011 kl.06:49

Så flink du er. Asiatisk er best.

Rimmis

03.11.2011 kl.10:51

Tove:Tusen takk for hyggelig kommentar. Rimmis

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits