Asiatisk oksegryte med nudler

N er jeg inne i en "asiatisk periode". Det er jo s inmari godt med smaken av Thai-korianer. S mens jeg har alle ingrediene jeg kjpte i Sandvika forrige uke s benytter jeg sjansen til lage litt mer Thai-mat. Denne gangen ble det en oksegryte med risnudler. Skikkelig godt, og sunt.

Til 4 personer:
10 mellomstore sjampinjong, skret i skiver
2 ss olje
500 g ytre eller indrefilet av okse, skret i tynne strimler
1 lk i tynne ringer
2 hvitlkfedd, finhakket
1 grnn paprika, skret i biter
1 stilk stangselleri, skret i skiver p skr
1/2 agurk, skallet og frfjernet, skret i ujevne biter
1-2 ss grnn karripaste (denne kan vre litt sterk for "sarte" ganer)
3 dl kjttbuljong
1 ss (liten)maizena (rrt ut i buljongen)
4 ss soyasaus uten salt
2 ss oystersaus
2 sp st soyasaus
4 sp finhakket thai-koriander og thai-basilikum (eller kun vanlig koriander)
Kokte risnudler (mengde etter nske)

Stek kjttet i oljen, i en wok eller en stekepanne. Stek p hy varme til kjttet er brunt. Ha i sopp, og grnnsakene, unntatt agurken som man skal ha i helt til slutt. Fortsett steke p hy varme og rr rundt hele tiden. Tilsett karripaste, soyasaus (rt og vanlig), oystersaus og buljong med maizena. Rr godt rundt. Smak til etter at det er kokt sammen et par minutter. Kok opp risnudlene og server nudlene sammen med oksegryten.


Foto:Rimmis

3 kommentarer

vestlandsfrue

26.10.2011 kl.20:35

Det s veldig godt ut! Er det mye arbeid f det til?

Tove

29.10.2011 kl.06:49

S flink du er. Asiatisk er best.

Rimmis

03.11.2011 kl.10:51

Tove:Tusen takk for hyggelig kommentar. Rimmis

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits