Blinis med lodderogn

Blinis, små pannekaker, sammen med rogn er bare utrolig godt. Det er mulig det ikke er av de sunneste alternativene, men da kan man regulere med mengden man spiser. Det er det nye hos meg og jeg har gått ned 2 kilo på to uker bare ved å spise litt mindre. Trening 3 ganger i uka har jeg holdt på med i mange år, så jeg måtte gjøre noe med kostholdet mitt. Så selv om jeg vil gjøre noe med vekten, vi snakker om ca. 5 kilo ned, så vil jeg kose meg både med god mat og vin. Derfor funker det veldig bra å bare spise en porsjon, og litt mindre av alt som er godt. Godtteri sluttet jeg med for 3 mnd siden (spiser bare litt på lørdagene), og nå har jeg nesten ikke lyst på søtt lenger.
Vel tilbake til denne deilige forretten, BLINIS.

Nok til 4 porsjoner:
10
g gjær
2 ½ dl melk
175 g lyst bokhvetemel eller hvetemel
1 stk egg
½ ts salt
1 ½ ss kremfløte
2 ss margarin

Rør gjæren ut i lunken melk, ca. 37 °C, og tilsett hvetemel. Rør godt. Skill egget. Ha eggeplommen og salt i deigen. Rør godt. La deigen stå til heving i 3-4 timer. Nå skal deigen ha en tyktflytende konsistens. Hvis den er for tykk, kan du tilsette litt melk.
Pisk eggehvite og krem stivt hver for seg, og vend begge deler forsiktig inn i deigen.
Stek runde små pannekaker av røren, 7-8 cm i diameter og omtrent 1 cm tykke, på medium til sterk varme. Server med tre forskjellig typer lodderogn (rød, sort og hvit) og salatløk (mild løk, evt. rødløk), sammen med rømme (rømmekolle som er et mer kalorifattig alternativ) som er blandet med litt frisk gressløk.
Anrett før servering eller la gjestene legge på rogn, løk og rømme selv. Dette er skikkelig godt og lett å spise seg mett på.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits