Italiensk lammegryte

Jeg har vrt i det asiatisk hjrnet et par uker n, men jeg er tilbake til Italia igjen denne helgen. N som det begynner bli mrkere ute og man fr mer lyst p litt kraftig mat s passer denne retten veldig bra. Og det som er aller best er at den er kalorifattig, og VELDIG god. Og den lager seg praktisk talt helt selv.

4 porsjoner:
1 kg lammestek i skiver
hvetemel, til dryss
3 kvister rosmarin
3 kvister salvieblader
1 hvitlkfedd, finhakket
1 gul lk i biter
1 dl hvitvin
2 dl lammekraft (Jacobs eller buljong)
5 ss hvitvinseddik
6 poteter i tykke skiver
Salt og pepper

Skjr kjttet i store biter. Ha mel i en plastpose og ha i kjttbitene. Rist godt og legg s kjttbitene i en panne med litt rapsolje. Stek kjttet til det er brunt og ha det over i en ildfast form. Ha s i lk og hvitlk i pannen og la det surre et par minutter. Hell over vsken og legg i urtene og potetene. Smak til med salt og pepper. Hel alt over kjttet og bland forsiktig. Sett formen i ovnen, dekket med alumiiumsfolie. La den st i stekeovnen p 180 grader i en time. Ta deretter av folien og sett opp ovnen til 225 grader. La kjttet st i 1/2 time. Server med grnne bnner og en mellomkraftig rdvin.


Foto: Rimmis

Stikkord:

2 kommentarer

myfoodpassion

27.11.2011 kl.19:16

Har litt lammekjtt i frysern, dette virker som en god ide bruke det til.

Takk for tipset

Rimmis

29.11.2011 kl.19:37

myfoodpassion: Ja, dette er en skikkelig god lammegryte. Og den har smaken av Italia.

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits