Italiensk lammegryte

Jeg har vært i det asiatisk hjørnet et par uker nå, men jeg er tilbake til Italia igjen denne helgen. Nå som det begynner å bli mørkere ute og man får mer lyst på litt kraftig mat så passer denne retten veldig bra. Og det som er aller best er at den er kalorifattig, og VELDIG god. Og den lager seg praktisk talt helt selv.

4 porsjoner:
1 kg lammestek i skiver
hvetemel, til dryss
3 kvister rosmarin
3 kvister salvieblader
1 hvitløkfedd, finhakket
1 gul løk i biter
1 dl hvitvin
2 dl lammekraft (Jacobs eller buljong)
5 ss hvitvinseddik
6 poteter i tykke skiver
Salt og pepper

Skjær kjøttet i store biter. Ha mel i en plastpose og ha i kjøttbitene. Rist godt og legg så kjøttbitene i en panne med litt rapsolje. Stek kjøttet til det er brunt og ha det over i en ildfast form. Ha så i løk og hvitløk i pannen og la det surre et par minutter. Hell over væsken og legg i urtene og potetene. Smak til med salt og pepper. Hel alt over kjøttet og bland forsiktig. Sett formen i ovnen, dekket med alumiiumsfolie. La den stå i stekeovnen på 180 grader i en time. Ta deretter av folien og sett opp ovnen til 225 grader. La kjøttet stå i 1/2 time. Server med grønne bønner og en mellomkraftig rødvin.


Foto: Rimmis

Stikkord:

2 kommentarer

myfoodpassion

27.11.2011 kl.19:16

Har litt lammekjøtt i frysern, dette virker som en god ide å bruke det til.

Takk for tipset

Rimmis

29.11.2011 kl.19:37

myfoodpassion: Ja, dette er en skikkelig god lammegryte. Og den har smaken av Italia.

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits