Gulrotkake
Jeg var i barnedåp i helgen og hadde med meg en gurotkake. Eldstemann hos meg elsker denne kaken så da måtte jeg selvfølgelig bake den. Og den er kjempegod, saftig og mye smak. Enkel å lage er den også.
4 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
1 ts natron
1 ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts vailjesukker
3/4 ts salt
1 dl matolje
5 dl grovt revet gulrot
Glasur:
4 dl melis
250 g smør
200 g hvit sjokolade
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepulver
250 g Philadelhia
Pisk en luftig eggedosis av egg og sukker. Tilsett mel, natron, bakepulver, vaniljesukker og salt. Ha i matolje og gulrøtter. Bland godt. Ha bakepapir i bunnen på en 24 cm bakeform og smør sidene. Ha i røren. Stek kaken på nederste rille i 60 min på 180 grader. Skru deretter opp til 225 og stek i ca. 10 min til. Sjekk med en gaffel om kaken er ferdig. Sitter det noe røre igjen på kaken må den stå litt til. Pass på at en ikke brenner seg.
Glasur:
Rør sammen melis og smør (lettest i en kjøkkenmaskin). Smelt sjokoladen i vannbad og ha i smørblandingen. Ha så i vaniljeekstrakt og Philadelphia. Dett glasuren kaldt til den skal brukes. Når kaken er kald smøren glasuren utover.
Denne kaken kan også lages med gresskar eller squash.
Foto: Rimmis
synnovesyr
02.11.2011 kl.22:32
matgladilavkarbo
03.11.2011 kl.09:38
Rimmis
03.11.2011 kl.10:50
Rimmis
03.11.2011 kl.10:51
13.12.2011 kl.18:05
Rimmis
14.12.2011 kl.11:08