Gulrotkake

Jeg var i barnedåp i helgen og hadde med meg en gurotkake. Eldstemann hos meg elsker denne kaken så da måtte jeg selvfølgelig bake den. Og den er kjempegod, saftig og mye smak. Enkel å lage er den også.

4 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
1 ts natron
1 ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts vailjesukker
3/4 ts salt
1 dl matolje
5 dl grovt revet gulrot

Glasur:
4 dl melis
250 g smør
200 g hvit sjokolade
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepulver
250 g Philadelhia

Pisk en luftig eggedosis av egg og sukker. Tilsett mel, natron, bakepulver, vaniljesukker og salt. Ha i matolje og gulrøtter. Bland godt. Ha bakepapir i bunnen på en 24 cm bakeform og smør sidene. Ha i røren. Stek kaken på nederste rille i 60 min på 180 grader. Skru deretter opp til 225 og stek i ca. 10 min til. Sjekk med en gaffel om kaken er ferdig. Sitter det noe røre igjen på kaken må den stå litt til. Pass på at en ikke brenner seg.

Glasur:
Rør sammen melis og smør (lettest i en kjøkkenmaskin). Smelt sjokoladen i vannbad og ha i smørblandingen. Ha så i vaniljeekstrakt og Philadelphia. Dett glasuren kaldt til den skal brukes. Når kaken er kald smøren glasuren utover.

Denne kaken kan også lages med gresskar eller squash.


Foto: Rimmis

Stikkord:

6 kommentarer

synnovesyr

02.11.2011 kl.22:32

Jeg er kjempeglad i gulerotkake og har leng vært på utkikk etter en god oppskrift,så denne fikk jeg lyst til og prøve:)

matgladilavkarbo

03.11.2011 kl.09:38

så flott kake, elsker og gulrot kake, men blir ikke helt det samme i lavkarbo stil ;) men skal unne meg en til jul ;) ha en strålende dag

Rimmis

03.11.2011 kl.10:50

synnovesyr:Den er skikkelig saftig og god. Jeg syntes mange gulrotkaker blir for tørre, men det er ikke denne. rimmis :-)

Rimmis

03.11.2011 kl.10:51

matgladilavkarbo: Av og til må man unne seg noe godt og daer denne kaken er strålende alternativ, nam-nam.

13.12.2011 kl.18:05

Kaken så kjempegod ut, men hvor får du tak i appelsinstrøssel?

Rimmis

14.12.2011 kl.11:08

Anonym:Hei. Har selv sett etter dette i det siste og ikke funnet det. Alternativet kan være litt revet appelsinskall eller annen pynt.

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits