Parmesanskål med melonsalat

Jeg har en god kollega som er minst like matinteressert som meg, og noen ganger kommer hun med noen knalltips. Denne gangen var det en forrrett som jeg syntes hørtes helt fantastisk ut., så jeg måtte jo bare prøve.
Parmesanskål med en salat av melon, parmaskinke, soltørkede tomater og balsamicoeddik. Det ble bare utrolig godt. Tusen takk Tone.

Melonsalat. Her velger man selv mengden man ønsker å bruke:
Honningmelon
Parmaskinke
Soltørkede tomater. Jeg brukte tørre som jeg la i vann.
Vårløk i skiver
God balsamicoeddik. Min er 25 år gammel, og skikkelig god.

Parmesanskål:
Til en parmesanskål brukte jeg 3 sp revet parmesanost. Jeg la det jevnt utover et bakepapir, og satte det under grilleelementet i ovnen. Når det begynte å boble og ble lysebrunt, tok jeg dette ut av ovenen og lot det avkjøle noen minutter. Deretter løftet jeg den smeltede osten forsikt over i en dyp skål. Når osten har blitt kald kan den fjernes fra skålen. Den har da form som en skål, og i denne legger man melonsalaten.

Det passer veldig godt med en god Riesling til dette.


Foto: Rimmis

Én kommentar

Torill

18.11.2011 kl.09:44

Denne skal jeg prøve:o) Lekkert og enkelt

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits