Potet- og squash kake

Potet- og squash kake er et utrolig godt tilbehør til det meste, kjøtt, kylling, fisk. Denne gangen hadde jeg det som tilbehør til breiflabb, og det passet kjempegodt.
Det er lett å lage og vil imponere hvis man har gjester.

Du trenger dette:
Store mandelpoteter
Grønn squash
Gul squash (kan sløyfes)
God olivenolje
Salt og pepper
Frisk timian
Liten ildfast form (porsjonsform)

Begynn med å pensle antall former man ønsker å lage. Det holder med en til hver person. Bruk deretter en osthøvel, og del potetene og squashen i tynne skiver. Legg dem så lagvis, og dryss over noen dråper med olivenolje, salt og pepper mellom hvert tredje lag. Ha også litt frisk timian mellom noen av lagene. Dytt gjerne potetene og squashen litt ned i formen slik at de blir presset godt sammen. Avslutt med litt olje. Ha over aluminiumsfolie og bak i ovnen i 45 minutter på 225 grader. Ta så av folien og sett på grillelementet i 5-10 min. Pass på at det ikke blir brent.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits