Kveite Ceviche

Inspirert av et nydelig måltid på Holmenkollen Park Hotell denne uken ville jg prøve meg på forretten her hjemme. Kveite Ceviche. Ceviche er en sjømatrett med opprinnelse i Sentral- og Sør-Amerika. Retten er laget av fersk rå fisk marinert i sitrus saft, sitron eller lime. Jeg brukte lime denne gangen. Her er det viktig å bruke helt fersk fisk siden fisken skal serveres rå. Hvis ikke kveiten er helt fersk så anbefaler jeg et døgn i fryseren før den brukes, for å drepe evt. bakterier.

Til 2 personer:
150 g fersk kveite filet
1 lime

Skjær fisken i tynne skiver og ha over limesaften. La dette marinere en halv time til fisken har blitt hvit og fast i kjøttet. Tørk fisken lett og legg den pent på to tallerkner.

Server med litt guacomole og persille/hvitløk olje. Pynt med litt salat, spirer og granteple. Granateple gir retten en ekstra sødme. En Riesling passer veldig godt til denne retten.

Persille/hvitløkolje:
1 dl god olivenolje
1 hvitløkbåt
3 sp frisk persille
1/4 ts salt
Kjør alt sammen med en stavmikser og sett kaldt 6-8 timer. Denne kan stå i kjøleskapet minst en uke, og kan brukes som smakstilsetter.


Foto: Rimmis

2 kommentarer

matgladilavkarbo

19.12.2011 kl.22:57

så helt nydelig ut, elsker ceviche, både med kjøtt og sjømat .... me like;)

Rimmis

21.12.2011 kl.13:38

matgladilavkarbo: Enig. Dette er GODT.....

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits