Ribbe-wok

Vi har alltid ribbe til jul, det er tradisjon. Selv syntes jeg det er helt greit, men ikke min facoritt. Men dagen etter syntes jeg kald ribbe til frokost med lefse og sterk sennep er skikkelig godt. I år prøvde jeg en ny variant med restene fra juleribben. En asiatisk wok med ribbekjøttet. Det var fantastisk god, ikke minst etter noen dager med bare tung mat og lite bevegelse.

Til en person:
1 dl ribbekjøtt. Del det opp i strimler med hendene, ikke bruk kniv.
1 hvitløkfedd finhakket
1/2 rød chili, finhakket
10 sukkererter, skåret på lang i en cm store biter
1 dl ferdig kokt risvermichelli (risnudler)

1 ts ketchap manis (søt, tykk soyasaus)
1 ts kikkoman sweet soyasaus
1 ts soyasaus

Stek kjøttet og grønnsakene i litt rapsolje. Stek på sterk varme til det har blitt litt brunt. Ha så i risnudlene (risvermichelli) og stek sammen med kjøttet og grønnsakene. Ha så i soyasausene og rør godt. Legg på en tallerken og ha over litt sur-søt chilisaus og strimlet agurk.


Foto: Rimmis

2 kommentarer

matgladilavkarbo

29.12.2011 kl.21:05

tusen takk, et supert tips. ;)

Marianne Moe

13.01.2012 kl.06:51

Testet ut oppskriften din i går og det ble kjempegodt. Takk for supert tips for hvordan man kan bruke ribberester på en fornuftig(og velsmakende)måte!

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits