Cannelloni med endive og ricotta

Etter mye (god) julemat følte jeg for noe annet, gjerne italiensk. Og valget falt på en ny vri på cannelloni, fyllte pastarør. Jeg fyllte dem med en blanding av endive (litt bitter salat), ricotta og masse parmesan. Jeg kan love dere, det ble utrolig godt. Og det fikk meg hensatt til mitt favorittland for et lite øyeblikk. Og jeg tenker, nå går vi mot lysere tider, og snart er jeg igjen på min deilige "hytte" i Liguria.

Til 4-6 personer:
2 sp olivenolje
2 sjalotteløk, finhakket
2 stk endiver, delt i tynne skiver
250 g ricotta ost (her kan man bruke cottage cheese)
170 g finrevet fersk parmesan
1 stk fersk mozerella, skåret i små biter
salt og pepperflak, evt. svart pepper
1 liten pose pinjekjerner

Bechamelsaus:
7 dl melk
50 g smør
30 g mel (jeg bruker alltid siktet speltmel)
salt og pepperflak
et lite dryss muskat

Lag først bechamelsausen. Smelt smøret og ha i mel. Rør sammen til det ikke er klumper. Spe så med melken, og rør om helt til all melken er brukt opp. Smak til meg salt, pepper og ørlite muskat. Sett til side.

Cannelloni:
Stek endive og løk i oljen til det er mykt, men ikke brent. Sett til side. Bland ricotta, mozerella, parmesan og krydder, og bland godt. Ha så i grønnsakene og bland sammen. Ha blandingen i en sprøytepose eller en solid plastpose med et lite hull. Sprøyt inn blandingen i alle rørene.

Ha halvparten av bechamelsausen i bunnen av en ildfast form, legg så over de fyllte pastarørene. Dekk med resten av sausen og strø over pinjekjernene. Dekk med aluminiumsfolie. Stek i ovnen på 220 grader i 40 minutter. Ha så av folien og stek til sausen er gyllen.

Server gjerne med en enkel grønn salat og en god rødvin fra Piemonte.


Foto: Rimmis

Én kommentar

Linn - Hund, foto og hverdag

02.01.2012 kl.21:01

Nam =)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits