Cannelloni med endive og ricotta

Etter mye (god) julemat flte jeg for noe annet, gjerne italiensk. Og valget falt p en ny vri p cannelloni, fyllte pastarr. Jeg fyllte dem med en blanding av endive (litt bitter salat), ricotta og masse parmesan. Jeg kan love dere, det ble utrolig godt. Og det fikk meg hensatt til mitt favorittland for et lite yeblikk. Og jeg tenker, n gr vi mot lysere tider, og snart er jeg igjen p min deilige "hytte" i Liguria.

Til 4-6 personer:
2 sp olivenolje
2 sjalottelk, finhakket
2 stk endiver, delt i tynne skiver
250 g ricotta ost (her kan man bruke cottage cheese)
170g finrevet fersk parmesan
1 stk fersk mozerella, skret i sm biter
salt og pepperflak, evt. svart pepper
1liten posepinjekjerner

Bechamelsaus:
7 dl melk
50 g smr
30 g mel (jeg bruker alltid siktet speltmel)
salt og pepperflak
et lite dryss muskat

Lag frst bechamelsausen. Smelt smret og ha i mel. Rr sammen til det ikke er klumper. Spe s med melken, og rr om helt til all melken er brukt opp. Smak til meg salt, pepper og rlite muskat. Sett til side.

Cannelloni:
Stek endive og lk i oljen til det er mykt, men ikke brent. Sett til side. Bland ricotta, mozerella, parmesan og krydder, og bland godt. Ha s i grnnsakene og bland sammen. Ha blandingen i en sprytepose eller en solid plastpose med et lite hull. Spryt inn blandingen i alle rrene.

Ha halvparten av bechamelsausen i bunnen av en ildfast form, legg s over de fyllte pastarrene. Dekk med resten av sausen og str over pinjekjernene. Dekk med aluminiumsfolie. Stek i ovnen p 220 grader i 40 minutter. Ha s av folien og stek til sausen er gyllen.

Server gjerne med en enkel grnn salat og en god rdvin fra Piemonte.


Foto: Rimmis

Stikkord:

n kommentar

Linn - Hund, foto og hverdag

02.01.2012 kl.21:01

Nam =)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits