Sunn pizza

Jeg har en veldig god venninne som er over gjennomsnittet opptatt av superfood/raw food. Til å begynne med tenkte jeg at dette ikke kunne smake godt eller ha noe for seg, men så feil man kan man ta. Vi hadde en tur til København desember 2010 og da åpnet hun virkelig øynene mine. Nå syntes jeg alternative matveier er spennende selv om jeg liker det gode gamle også. Men å utvide horisonten sin når det gjelder mat, og hvordan maten påvirker kropp, humør og form er bare bra og utviklende.
På lørdag fortale Wenche meg om en pizza de skulle lage og da ble jeg inspirert, igjen. Så i dag laget jeg en skikkelig sunn, god og alternativ pizza. Det blir ikke siste gang. Og til helgen skal vi igjen til København. Programmet er satt, to organiserte og systematiske damer skal på salg, spa, trene, og spisetur til København. Selvpleie og venninepleie. Jeg gleder meg.

Nok til to langpanner:
Pizzabunn:
7 dl siktet speltmel
2 dl sammalt speltmel
1 pakke tørrgjær
2 ts bakepulver
5 sp rapsolje
2 ts honning eller agavesirup
2 ts havsalt/Maldoon salt
3 ts chiafrø eller linfrø (kan sløyfes)
3 dl lunken vann

Bland alt godt i en eltemaskin eller for hånd. La stå til heving en times tid. Del deigen i to og kjevle ut til to langpanner. Legg på bakepapir og forstek til bunnen er gyllen.

Topping:
10 soltørkede tomater
1/2 boks finhakkede tomater
2 sp olivenolje
2 sp tomatpuree
1 dl maiskorn
2 dl røde linser (vannet ut eller kjøpt ferdig utvannet)
3 paprika (rød, grønn og gul)
2 tørket oregano
2 stk fersk mozerella eller fetaost

Del paprikaene i to, fjern kjerner og legg dem på bakepapir. Sett under grillelement i ovnene til de er litt brent på toppen. Avkjøl og del i 2 cm store biter. Legg de soltørkede tomatene i vann en times tid. Kjør dem deretter i en foodprosessor sammen med olje, tomater og tomatpuree.
Dekk deretter de to pizzabunnene med ønsket menge tomatsaus (blir det noe til overs kan dette brukes på spagetti dagen etter). Ha så over paprika, mais, linser, og mozzerella. Dryss over oregano og stek i ovnen på grilleelement til osten er smeltet. Ha så over 11/2 pakke ruccolasalat som er blandet med en avocado og drysset med saften av en halv sitron. Til slutt har man over en mangodressing.

Mangodressing.
1/2 stor mango
1 1/2 ts hvitvinseddik
Ta av skallet på mangoen og kjør mango og eddik i en foodprosessor.

En skikkelig god, alternativ og sunn pizza. Veldig godt med en Piemontevin til.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits