Sunn pizza

Jeg har en veldig god venninne som er over gjennomsnittet opptatt av superfood/raw food. Til begynne med tenkte jeg at dette ikke kunnesmake godt eller ha noe for seg, men s feil man kan man ta. Vi hadde en tur til Kbenhavn desember 2010 og da pnet hun virkelig ynene mine. N syntes jeg alternative matveier er spennende selv om jeg liker det gode gamle ogs. Men utvide horisonten sin nr det gjelder mat, og hvordan maten pvirker kropp, humr og form er bare bra og utviklende.
P lrdag fortale Wenche meg om en pizza de skulle lage og da ble jeg inspirert, igjen. S i dag laget jeg en skikkelig sunn, god og alternativ pizza. Det blir ikke siste gang. Og til helgen skal vi igjen til Kbenhavn. Programmet er satt, to organiserte og systematiske damer skal p salg, spa, trene, og spisetur til Kbenhavn. Selvpleie og venninepleie. Jeg gleder meg.

Nok til to langpanner:
Pizzabunn:
7dl siktet speltmel
2dl sammalt speltmel
1 pakke trrgjr
2 ts bakepulver
5 sp rapsolje
2 ts honning eller agavesirup
2 ts havsalt/Maldoon salt
3 ts chiafr eller linfr (kan slyfes)
3 dl lunken vann

Bland alt godt i en eltemaskin eller for hnd. La st til heving en times tid. Del deigen i to og kjevle ut til to langpanner. Legg p bakepapir og forstek til bunnen er gyllen.

Topping:
10 soltrkede tomater
1/2 boks finhakkede tomater
2 sp olivenolje
2 sp tomatpuree
1 dl maiskorn
2 dl rde linser (vannet ut eller kjpt ferdig utvannet)
3 paprika (rd, grnn og gul)
2 trket oregano
2 stk fersk mozerella eller fetaost

Del paprikaene i to, fjern kjerner og legg dem p bakepapir. Sett under grillelement i ovnene til de er litt brent p toppen. Avkjl og del i 2 cm store biter. Legg de soltrkede tomatene i vann en times tid. Kjr dem deretter i en foodprosessor sammen med olje, tomater og tomatpuree.
Dekk deretter de to pizzabunnene med nsket menge tomatsaus (blir det noe til overs kan dette brukes p spagetti dagen etter). Ha s over paprika, mais, linser, og mozzerella. Dryss over oregano og stek i ovnen p grilleelement til osten er smeltet. Ha s over 11/2 pakke ruccolasalat som er blandet med en avocado og drysset med saften av en halv sitron. Til slutt har man over en mangodressing.

Mangodressing.
1/2 stor mango
1 1/2 ts hvitvinseddik
Ta av skallet p mangoen og kjr mango og eddik i en foodprosessor.

En skikkelig god, alternativ og sunn pizza. Veldig godt med en Piemontevin til.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits