Manuelas Vintage kake

Jeg fikk en kjempefin kokebok av datteren min til jul. Det er boken til Manuela som skriver bloggen Passion4baking. Boken er full av gode kake og cupcakes. Så da var det bare å sette igang. Thea ble 14 år og ville ha denne kaken på dagen. Jeg baker ofte kaker, men denne var noe jeg aldri hadde laget før. Den ble kjempegod, og den var enda bedre to dager etter at den var laget.

Til en kake:
180 g hvetemel
1 ts salt
1 1/4 ts bakepulver
1 1/4 ts natron
1 1/2  dl sterk kaffe eller espresso
275 g sukker
60 g kakaopulver
2 egg
1 1/2 dl kremfløte
75 ml matolje
2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker.

Forvarm ovnen til 180 grader.

Rør hvetemel, salt, bakepulver og natron godt sammen. Lag kaffe og avkjøl. Ha melblandingen, sukker og kakaopulver i en bolle. Pisk eggene lett for hånd. Tilsett egg og kremfløte i bollen med det tørre. Kjør mikseren i 2 minutter. Tilsett kaffe, olje og vaniljeekstrakt og bland godt. Fordel røren i to 20 cm kakeformer og stek i 45 minutter. Ta ut og avkjøl. Del så bunnene i to og ha på bringebærkrem i alle lagene (3 lag).

Bringbærkrem:
100 g friske bringebær
4 dl kremfløte
1-2 sp sukker

Pisk kremfløte og sukker. Mos bringebærene lett. Ha dem i kremen.

Topp kaken med frosting:
7 eggehviter
5 dl sukker
frøene av 1 vaniljestang eller vaniljesukker

Ha ei en bolle og sett over vannbad. Pisk med håndvisp til sukkeret har smeltet. Visk så med mikser til eggeblandigen er tykk og fluffy. Tilsett et par dråper sitron og konditorfarge. Kle inn hele kaken med frostingen og pynt med sukkerperler.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits