Kyllinggryte med øl

Grunnen til at jeg brukte øl i kyllinggryten i dag var at jeg ikke hadde hvitvin, som jeg hadde tenkt å bruke. Vel, jeg kunne tatt opp en flaske hvitvin, mannen min har jo vinkjeller :-), men vi skulle ha en rødvin til maten og hadde jeg tatt opp hvitvin i tillegg så hadde det blitt noen glass av det også før maten. Kanskje ikke så lurt på en søndag. Og øl det funket kjempebra i denne retten. Så god middag ble det, og rødvinen smakte ypperlig. Hverdagen kaller i morgen.

Til 4 personer:
1-2 sp olivenolje
1 løk finhakket
1/2 stilk stangselleri finhakket
1 gulrot finhakket
1 vårløk finhakket
2 hvitløkfedd, finhakket
4-5 stekte kyllingbryst skåret i biter
2,5 dl Jacobs kyllingkraft
2 sp tomatpuree
2 dl matfløte
1 dl øl
1/2 ts brunt sukker
1 sp rømme
1-2 ts grønnsaksbuljong
Salt og pepperocini (tørkede chiliflak) eller pepper
Frisk timian og basilikum

Stek kylligbrystene i litt olivenolje. Krydre med salt og pepper. Legg til side. Stek alle grønnsakene et par minutter i litt olje. Ha så i tomatpureen og stek et par minutter til. Ha så i kyllingkraften og øl. Rør om i ca. 10-15 minutter. Ha så i fløte og krydder, og la det hele surre en halv times tid. Ha så i frisk timian og basilikum og rør godt. Ha i kyllingbitene og hold varmt i 20 minutter. Server med kokt ris og en god rødvin.


Foto: Rimmis

Stikkord:

3 kommentarer

Julie

22.01.2012 kl.21:25

VIS AT DU BRYR DEG

http://www.youtube.com/watch?v=loiQWnP8tEk&feature=mfu_in_order&list=UL

SPRE BUDSKAPET!

matgladilavkarbo

22.01.2012 kl.23:33

så herlig ut.. ;) har også hatt god mat i dag, to retters med vin, fordelen med å bli voksen, man kan bestemme selv, hehe

Rimmis

23.01.2012 kl.15:10

matgladilavkarbo:Høres deilig ut. Viktig å kose seg :-)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits