Marinert kyllingbryst med kapers

Dette er så utrolig godt, og veldig enkelt å lage. Det smaker som Italia og med en god vin til så føles sommeren ganske nærme. Bare noen måneder igjen nå......

Til 4 personer:
4 kyllingbryst
Tagliatelle til 4 personer
10-15 store kapers per person
2 dl matfløte
1 dl hvitvin
Salt og pepper
Cerrytomater, til pynt

Marinade:
10 kapers
4 sp saft fra laken til kapersen
2 hvitløkfedd finahakket
Saften av 1/2 sitron
2 sp olivenolje

Del kapersene i fire og ha i en plastpose sammen med kyllingbryst, lake, hvitløk, olje og sitronsaft. Mariner i minst to timer. Gjerne mer.
Stek så kyllingbrystet i litt rapsolje til det er ferdig 10-15 min, ikke på full varme. Kyllingbrystet må være helt gjennomstekt, men det må ikke steke for lenge for da blir det tørt. Er man usikker så kan man stikke en kniv i kyllingen for å se om det er ferdig.
Kok tagliatelle til det er 1-2 minutter igjen. Sil pastaen og sett til side. Ha så i kapers, fløte, hvitvin, salt og pepper og kok inn i ca. 5 minutter. Ha så i pastaen og vend om slik at all sausen blir godt fordelt i pastaen. Rør om i ca. 2 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server som på bildet med noen cherrytomater som pynt, og kvern over litt svart pepper.


Foto: Rimmis

2 kommentarer

Thea

03.02.2012 kl.19:30

Det så himmels ut!!

Thea

03.02.2012 kl.19:31

*himmelsk

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits