Biff tartar

Biff tartar er jo en litt "retro" rett, men du s godt. og har man spist biff tartar p Brasseri Stella i Paris s vil man alltid nske mer. I Paris blandes alle ingrediensene til tartaren sammen, og s serveres det, uten brd, men med en grnn salat eller/og pommes frites. Hjemme hos er det noen som syntes det er aller best ha ingrediensene ublandet, og da ble det slik denne gangen. Men jeg krydrer karbonadedeigen godt. Og her er det viktigste med biff tartar. Man M bruke karbonadedeig, eller enn bedre, malt eller skrapet rent kjtt.

Til 3-4 personer:
To pakker god karbonadedeig (800 g tilsammen)
Rd lk, finhakket
Rdbeter, finhakket
Sylteagurk, finhakket
Kapers
Eggeplomme
6-8 skiver godt brd

Krydder til karbonadedeigen.
2 sp Worchestersaus
Tabasco, her m man selv velge hvor sterkt man vil ha det
1 sp chiliketchup
1 ts Dijon sennep
1 ts hvitvinseddik
Salt og pepper

Bland krydderet godt inn i kjttet, smak til og evt. ha i mer av nsket krydder. La det hele st i kjleskapet en times tid slik at smakene fr satt seg. Legg s kjttet p brdskivene og press det godt utover. Server slik at alle selv kan legge p nsket fyll, og topp det hele med en eggeplomme. Jeg pleier ha litt Tabasco over p slutten, men jeg ELSKER Tabasco.
Ha gjerne en grnn salat og litt pommes frites som tilbehr.
Server med en god hvit Burgunder. Denne vinen passer godt til.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits