Pasta med kjøttboller i tomatsaus

Dette er skikkelig "Lady og Landstrykeren" mat. Utrolig Italiensk er det også. I disse kjøttbollene hadde jeg både pinjekjerner og masse parmesan. Smaken satt som et skudd, og da mannen kom med en god flaske Barolo ble jeg helt hensatt til Italia. Ikke så mange måndeder igjen før jeg er der igjen. Jeg gleder meg.
Jeg håper denne oppskriften inspirerer, ikke minst mannen til en kollega av meg som gjerne ville ha dettte til middagen en dag, jeg sier ikke mer, Arne.

Denne porsjonen (kjøttboller og tomatsaus) er veldig stor, nok til 8 personer. Jeg delte den i to og frøs det jeg ikke brukte. En god middag venter.

Kjøttboller:
400 g karbonadedeig
400 g mager svin kjøttdeig
3-4 dl raspet fersk parmesan
6 sp pinjekjerner
4 sp finhakket persille
1 egg
3 sp brødrasp
Salt
Pepperocino (chilipepper) eller svart pepper

Bland alt godt og la stå i kjøleskapet et par timer hvis du har tid. Da setter smakene seg bedre.

Lag små kuler av kjøttdeigen, ca. teskjestørrelse. Når de er godt stekt og jevnt brune har man dem i tomatsausen og lar det hele koke sammen i 15 minutter.

Tomatsaus:
1 flaske Mutti tomatsaus (eller 2 bokser finhakket tomat)
1 boks cherrytomater (eller 20 friske cherrytomater, gjerne uten skinn)
2 dl hvitvin
2 sp finhakket persille
1 ts finhakket timian
1 løk, finhakket
1 hvitløkfedd, finhakket
1 ts balsamicoeddik
1/2 ts brunt sukker
Salt
Pepperocino (chilipepper) eller svart pepper

Stek løk og hvitløk i litt rapsolje. Ha så i vinen og kok inn. Ha så i tomatsaus og tomater og rør godt. Kok en halv times tid og ha i krydder og urter.

Kok en god pasta. Jeg bruke en Jacobs spagetti. Kok til det gjenstår ett minutt og sil pastaen. Ha den så i tomatsausen og bland godt. La pastaen koke med sausen et par minutter til den er al dente.

Server med finrevet parmesan og gjerne en grønn salat. Og en god rødvin passer jo veldig godt til.


Foto: Rimmis



2 kommentarer

Siv

12.03.2012 kl.17:07

Prøv å gjett hva vi har hatt til middag.... dette var kjemegodt! Veldig lurt med en personlig oppfordring til Arne

Rimmis

18.03.2012 kl.16:15

Siv:Så bra, skal følge opp dette med oppfordringer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits