Granola

Inspirert av artikkel i D2 denne fredagen gikk jeg denne helgen til verks og laget min egen hjemmelagde Granola. Og det ble UTROOOOOLIG godt. Dette er noe jeg skal fortsette med. Granola passer sammen med melk, yoghurt, fruktsalat, i smoothie, ja sikkert mer også. Og det er lett å lage. Og ikke minst, det er kjempesunt. Fra nå av er det Granola til frokost og kveldskos.


Foto: Rimmis

En stor porsjon (til en ukes forbruk minst):
300 g 4-korn
200 g store havregryn
2 sp sesamfrø
2 sp gresskarfrø
2 sp chiafrø
2 sp linfrø
280 g paranøtter
400 g mandler
200 g hasselnøtter
200 g tørket aprikos
100 g tørket blåbær
4 sp goijibær
1 ts malt ingefær
2 ts kanel
1/2 ts salt
300 g jordbær og rabarbarakompott
200 g lønnesirup
2 sp solsikkeolje

Hakk mandler, og paranøtter i mindre biter, ca 0,5 cm store. Del opp tørket aprikos i små biter. Ha så alle ingrediensene i en stor bolle og bland veldig godt. Ha så blandingen over på en bakeplate med bakepapir. Til denne mengden trenger man tre bakeplater eller man steker i tre omganger. Bak så Granolaen på 150 grader i 45 minutter. Vend Granolaen et par ganger underveis. Sett så opp varmen til 200 grader og bak i 15 minutter til blandingen er lys brun. Vend blandingen en gang slik at alt blir brunet. La blandingen bli kald og ha den i bokser som er lufttette.
Jeg hadde dette sammen med en fruktsalat i går kveld. Det var helt nydelig.


Foto: Rimmis

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits