Stekt laks med wok grønnsaker

Så utrolig godt, og så sunt. Laks med masse deilige grønnsaker. Godt for hjertet og sjelen. Dette laget jeg en dag hvor jeg var alene og ville kose meg med middagen. Så rigget jeg meg i godstolen og satte på TV. Bena på bordet og tallerken i fanget. Deilig, og ikke lov hjemme hos oss. Men jeg var alene :-)

Skjær et passe stort stykke Salmalaks og ha over teriakisaus. Stek i rapsolje til fisken er ferdig, noen minutter på hver side.

Grønnsaker (velg mengde etter ønske. Her kan man ikke feile):
Gulrot
Agurk
Vårløk
Kinakål
Løk
Hvitløk
Ingefær
Chili
Koriander

Skjær gulrot og agurk i tynne strimler eller bruk en mandolin. Sjær opp vårløk i tynne strimler, del kinakål i tynne skiver, skjær løken på skrå i litt større biter, finhakk hvtløk, ingefær og chili.

Ha hvitløk, ingefær og chili i en en wok og stek sammen med litt rapsolje. Ha så i løken og rør rundt ett minutt. Ha så i vårløk, gulrot og kinakål og wok et par minutter. Vent med agurken og koriander.

Ha så i en sau laget av (smak til mengden etter ønske):
2 deler Soyasaus
1 del Metchap Manis (søt soyasaus)
1 del Østerssaus
1 del Sweet chilisauce

Bland inn sausen sammen med litt kokte nudler, agurk og koriander (nudler kan selvfølgelig sløyfes. Da blir det jo ennå sunnere). Legg på en tallerken med fisken på toppen. Pynt med frisk koriander. Nydelig, raskt, sunt og godt.


Foro: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits