Pære Belle Helene

Inspirert av 4-stjerners middag laget jeg i går en nydelig dessert. Skikkelig retro, men du så godt. Pære Belle Helene. Fantastisk. Det blir ikke siste gang. Og jeg laget det med en nydelig lake som jeg har spart på. Den kan jeg bruke til å marinere appelsin i, som jeg skal ha til dessert i kveld.

Lake 3-4 personer:
1 dl sukker
5 dl vann
1 vaniljestang (delt på midten)
1 kanelstang
1/2 sitron

1 pære til hver person
God vaniljeis

Sjokoladesaus:
2 plater kokesjokolade
1 1/2 dl fløte
1/2 dl skummet melk
1/2 ts vaniljesukker

Ha sukkeret i en tykkbunnet kjele og smelt til det er brunt. Ha så i vannet, forsiktig, og rør om til sukkeret har smeltet. Klem så saften ut av sitronene og ha i sitronsaft og resten av sitronen, sammen med vaniljestang og kanelstang. Kok opp.
Skrell pærene og del i to. Ta ut kjerner. Legg pærene i laken og la det trekke på svak varme i 45 minutter. Avkjøl pærene i laken.
Lag sjokoladesausen og server i desserskåler. Legg først i isen, så pærene, ha over litt lake og så til slutt varm sjokoladesaus. Nammmmmmmm


Foto: Rimmis

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits