Risotto med reker

Risotto er kjempegodt, men jeg syntes det var vanskelig f skikkelig godt. N skal det sies at jeg aldri har gtt helhjertet inn for prve heller. Men da posene med ferdigblandet ris og krydder kom ble det "swung" p sakene. S n lager jeg ofte risotto som tilbehr og favorittvarianten er den med asparges. Da jeg var i Kbenhavn i januar kjpte jeg noen med artiskokk. De var utrolig gode, og er forlengst spist opp.
I Italia fr man risotto som en egen rett og det var mitt utgangspunkt til denne retten, rekerisotto.

Til 3-4 personer:
1 pose risotto med asparges
2 dl hvitvin
2 dl kyllingkraft (gjerne Jacobs)
1/2 grnn squash, skret i sm biter
1 gul lk, finhakket
1/4-1/3 kg reker
Persille

Stek lken i litt rapsolje ca. 5 min til lken er gyllen. Ha s i squash. Ha i risottoen og kokdenne som anvist p pakken, men bytt ut 2 dl vann med vin, og 2 dl med kyllingkraft, resten av mengden vann. Nr risottoen er ferdig har man i 1 dl fersk revet parmesan og en liten smrbit. Ha s i skrellete reker. Til slutt blander man i litt finhakket persille. Str gjerne litt cayennepepper over ved servering.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits