Risotto med reker

Risotto er kjempegodt, men jeg syntes det var vanskelig å få skikkelig godt. Nå skal det sies at jeg aldri har gått helhjertet inn for å prøve heller. Men da posene med ferdigblandet ris og krydder kom ble det "swung" på sakene. Så nå lager jeg ofte risotto som tilbehør og favorittvarianten er den med asparges. Da jeg var i København i januar kjøpte jeg noen med artiskokk. De var utrolig gode, og er forlengst spist opp.
I Italia får man risotto som en egen rett og det var mitt utgangspunkt til denne retten, rekerisotto.

Til 3-4 personer:
1 pose risotto med asparges
2 dl hvitvin
2 dl kyllingkraft (gjerne Jacobs)
1/2 grønn squash, skåret i små biter
1 gul løk, finhakket
1/4-1/3 kg reker
Persille

Stek løken i litt rapsolje ca. 5 min til løken er gyllen. Ha så i squash. Ha i risottoen og kok denne som anvist på pakken, men bytt ut 2 dl vann med vin, og 2 dl med kyllingkraft, resten av mengden vann. Når risottoen er ferdig har man i 1 dl fersk revet parmesan og en liten smørbit. Ha så i skrellete reker. Til slutt blander man i litt finhakket persille. Strø gjerne litt cayennepepper over ved servering.


Foto: Rimmis
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits