Estragonkylling

Dette er en kyllingrett som er basert på en oppskrift fra Jamie Magazine. Det er så utrolig mange bra oppskrifter der, og denne har jeg hatt lyst til å lage lenge. For å si det sånn, det blir ikke siste gang. Det var bare utrolig godt med estragonssmaken, og kyllingbitene ble saftige og gode. En knallrett som er enkel å lage.

3-4 personer:
1-2 sp olivenolje
1 stor kylling, delt i biter
1 stor gulrot, delt i biter
1 stilk stangselleri, delt i biiter
1 stor løk, delt i biter
150 g sopp, delt i to
1 dl hvitvin
1 sp frisk timian
5 laubærblad
3 dl kyllingkraft
30 g usaltet smør
30 g mel
Saften av 1/2 sitron
2 kremfløte
2 eggeguler
2 sp frisk estragon

Stek kyllingbitene i oljen til de er brune. Legg kyllingen over i en ildfast form. Stek løk, gulrot og stangselleri i ca. 5 minutter, rør hele tiden. Ha i soppen og stek et par minutter til. Tilstett vinen og reduser til halvparten. Ha i kyllingkraft, laubærblad, halvparten av estragonen og timian. Rør om. Hell dette over kyllingbitene og sett i ovenen på 225 i 1 time. Ha litt væske over kyllingen et par ganger. Ta ut av ovenen og legg kylling og grønnsaker på eget fat. Sil kraften
Bland mykt smør og mel sammen. Ha dette i kraften og rør godt om med en pisk. Bland fløte og eggeguler og ha dette i sausen. Bland godt. Ha i resten av estragonen og hell alt over kyllingen og grønnsakene. Server gjerne med en hjemmelaget potetmos, og, selvfølgelig, en god rødvin.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits